Haberler

Suriye'ye 12 Yardım Tır'ı Gönderildi

Anadolu İnsani Yardım Derneği (AYDER) tarafından, Suriye’ye 12 yardım TIR’ı gönderildi.

Anadolu İnsani Yardım Derneği (AYDER) tarafından, Suriye'ye 12 yardım TIR'ı gönderildi.

'99 Esma'ül Hüsna Tır Projesi' adı altında gerçekleşen yardım kampanyasıyla Suriye'ye 99 TIR göndermeyi hedefleyen ve merkezi Konya'da bulunan AYDER, Konya'da topladığı yardımlarla Adana'daki firmalardan 5 TIR su, 6 TIR un ve 1 TIR da gıda malzemesi aldı.

D-400 Karayolu'ndaki TIR'lar yola çıkmadan önce bir açıklama yapan AYDER Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Üstün, Suriye'deki savaşın altıncı yılına girdiğini, kendilerinin de bu savaşın başından beri çeşitli projelerle mazlumların yanında olduklarını söyledi. Üstün, "Amaçları sadece Müslümanların bedenlerini parçalamak olan Amerika, Rusya, İran ve diğerleri dünyanın gözü önünde bir nesli yok ederek ülkelerini işgal ediyor. Biz de '99 Esma'ül Hüsna Tır Projemiz' ile mazlum Suriye halkına bir nebze de olsa yardımlarımızı ulaştırıyoruz" dedi.

"Toplam TIR sayımız 150'yi aştı"

AYDER Genel Başkan Yardımcısı İhsan Erdim de, Suriye'deki iç savaştan dolayı 15 milyon insanın yurdundan ayrılmak zorunda kaldığını belirtti. Erdim, "Bundan dolayı AYDER olarak Konyalı kardeşlerimizin bağışlarıyla böyle bir çalışma yapıldı. Bu sene 99 TIR ile bu çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Toplam TIR sayımız Konya'dan 150'yi aştı. Biz savaşın iyilik, merhamet ve güzel insanlar taraftarıyız. Nerede bir yardım bekleyen insan varsa Konyalı hayırseverler zekatlarını oraya gönderiyorlar" diye konuştu.

Açıklamaların ardından yardım TIR'ları dualar edilerek Suriye'ye doğru yola çıktı. Suriye'ye gönderilmek üzere yola çıkan TIR'ları uğurlamaya AYDER Genel Başkanı Hasan Çelik ile yönetim kurulu üyeleri katıldı. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Üstün Suriye Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title