Haberler

Sultangazi Belediyesi'nden "İş Sağlığı ve Güvenliği" Semineri

Sultangazi Belediyesi, Temizlik İşleri Müdürlüğü personeline yönelik “İş sağlığı ve güvenliği” semineri düzenledi.

Sultangazi Belediyesi, Temizlik İşleri Müdürlüğü personeline yönelik "İş sağlığı ve güvenliği" semineri düzenledi. Seminerde İş Güvenliği Uzmanı Atilla Koç, iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması için işçi ve işverenlere düşen sorumlulukları anlattı.

Sultangazi Belediyesi, Temizlik İşleri Müdürlüğü personeline yönelik "İş sağlığı ve güvenliği" semineri düzenledi. 50. Yıl Kültür Merkezi'nde düzenlenen seminere Sultangazi Belediyesi'nde görev yapan personel katıldı. Seminere konuşmacı olarak katılan İş Güvenliği Uzmanı Atilla Koç, iş sağlığı ve güvenliği hakkında işçiye ve işverene düşen sorumlulukları aktardı.

İş güvenliği ve sağlığının amacının öncelikli olarak çalışanları korumak olduğunu kaydeden Koç, üretim güvenliğini sağlamak amacıyla işverenlerin gerekli sorumlulukları yerine getirmesi gerektiğini söyledi. Türkiye'de her gün 217 iş kazası meydana geldiğini belirten Koç, "Her gün 4 işçi, iş kazası sonucu hayatını kaybediyor. 5 kişi, iş kazası sonucu iş göremez hale geliyor" dedi. İşverenlerin ve işçilerin işyerlerinde gerekli tüm tedbirleri alması gerektiğine dikkatleri çeken Koç, şunları söyledi:

"İşverenler, güvenliğin sağlanmasına yönelik araç ve gereçleri eksiksiz bulundurmalıdır. İşçilerin karşılaştıkları mesleki riskler, alınması gereken tedbirler ile yasal hak ve sorumlulukları hakkında bilgilendirme yapması gerekiyor. İşçiler de makine, cihaz, araç, gereç, tehlikeli madde, taşıma ekipmanı ve diğer tüm araçların doğru şekilde kullanmakla yükümlüdür. İşçi kendilerine sağlanan kişisel koruyucu donanımı doğru kullanmalıdır."

Eğitim seminerlerinin ardından belediyede çalışan temizlik personeline iş sağlığı ve güvenliği konusunda eğitim sertifikaları verilecek. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Atilla Koç Sultangazi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title