Haberler

Spd Uyum Sözcüsü: Almanya Dışında 6 Ay Kalabilmek Birinci Kuşağın Hakkı

Bavyera parlamentosu SPD Meclis Grubu Uyum Sözcüsü Arif Taşdelen, federal ve eyalet bakanlıklarına mektup göndererek, "Almanya dışında 6 ay kalabilmek birinci kuşağın hakkı" dedi.

Bavyera parlamentosu SPD Meclis Grubu Uyum Sözcüsü Arif Taşdelen, federal ve eyalet bakanlıklarına mektup göndererek, "Almanya dışında 6 ay kalabilmek birinci kuşağın hakkı" dedi.

Almanya'da yasalara göre, 1 yıl içinde 6 aydan fazla Almanya dışında kalanlar, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden birinin vatandaşı değillerse, Almanya'daki oturma izinlerini, yerleşim haklarını kaybediyor. Ancak sosyal yardım almayanlar Yabancılar Dairesi'ne başvurarak Almanya dışında 6 aydan fazla kalmak için izin alabiliyor. Fakat Almanya'daki birinci kuşak Türkler'in çoğu, emekli maaşları düşük olduğu için devletten aldığı maddi destekle yaşamını sürdürüyor. Dolayısıyla izinle 6 aydan fazla Türkiye'de kalma şansları olmuyor.

Bavyera Parlamentosu SPD Meclis Grubu Uyum Sözcüsü Arif Taşdelen, bu haksızlığın giderilmesi için ilgili federal ve eyalet bakanlıklarına mektup gönderdi.

Mektupta şu ifadeler yer aldı:

"Söz konusu emekliler gerek ekonomik sebeplerden gerekse duygusal bağlarından dolayı doğup büyüdükleri ülkelerde uzun süre kalmak istiyor. Aynı zamanda her zaman Almanya'ya gelip aile üyelerini ziyaret etmek arzusundalar. Bu haksız uygulamanın değişmesinden Almanya da faydalanacak ve sosyal harcamalar azalacaktır. Yıllarca Almanya'nın kalkınmasına katkıda bulunmuş birinci kuşak, emeklilik dönemini arzuladıkları ülkede geçirebilmeli. 6 aydan fazla Almanya dışında kalmaları durumunda oturma izinlerinin geçersiz kılınması hak etmedikleri bir cezalandırılmadır." - Rnberg

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Arif Taşdelen Bavyera Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title