Haberler

Sosyalist Enternasyonal YPG'yi Tanıdı

Güncelleme:

Sosyalist Enternasyonal Konsey Toplantısında Türkiye'nin terör örgütü olarak gördüğü, PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD ve onun silahlı kanadı YPG'ye destek verildi.

Sosyalist Enternasyonal Konsey Toplantısı, YPG'yi tanıma kararı aldı. CHP ve HDP'nin üye olduğu Enternasyonal'ın başkan yardımcılığını ise eski CHP'li Umut Oran yapıyor.

DEKLARASYON YAYINLANDI

Konsey'de Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı için bir deklarasyon yayınlandı. Ancak Konsey, aynı anda 'Kürt Bölgesi Deklarasyonu yayınladı.

YPG'YE DESTEK

Deklarasyonda Türkiye'nin terör örgütü olarak gördüğü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD ve onun silahlı kanadı YPG'ye destek verildi. YPG'nin IŞİD'e mücadelesi övülürken "Bu mücadeleyi resmi olarak tanımaktayız" denildi.

SALiH MÜSLİM DE OTURUMLARA KATILDI

Terör örgütü PYD'nin lideri Salih Müslim'in de katıldığı toplantıda ayrıca, IBKY'nin planladığı bağımsızlık referandumuna atıf yapılarak, Kürtlerin kendi kaderini belirleme hakkının olduğuna vurgu yapılarak, bağımsız Kürt devleti için yeşil ışık yakıldı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Salih Müslim Umut Oran Politika Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (75)

tek yol islam:

kürtler dinden uzaklaştıkça özgürlük, hak, iş, aş, onurlu yaşam ve hatta bağımsızlık istiyorlar. eskiden ne güzel bize hizmet ediyorlardı karın tokluğuna çalıştırıyorduk ve korede kıbrısta heryerde asker olarak savaştırabiliyorduk ama ne zamanki sosyalizmi öğrendiler atalarımızın dinine sırt çevirmeye başladılar. nasılki israil ve rusyayla barıştıksa parelellede barışmalıyız tek düşmanımız kürtlerdir unutmayalım ve onları ancak din ile sömürebiliriz yoksa bağımsızlıklarını alır ve giderler

115
28
yanıtYanıtla
:

PYD YPG bazılarını MAL MAL baktırıyor Kürt Korkularından Rusyanın Mısırın İsrailin Kapısında yalvar yakar oldular hemde nasıl yalvarıyorlar

93
17
yanıtYanıtla
:

Dünyada İŞİD EŞİTTİR TÜRKİYE DİYOR

52
14
yanıtYanıtla
can azad:

PYD kürler icin ezideler icin her turlu fedakarligi yapti zaten trollerin karin agrisi birileri cikip kobeni dustu dusecek diye ulumasi oldu her biji PYD

29
20
yanıtYanıtla
XALO MEKIRWE:

HAİN TABLOSU, , , , , , , , ÜLKÜCÜ MHPLİ AKPLİ VE MİLLİYETÇİLER, BU ÜLKENİN HAİNLERİ

34
7
yanıtYanıtla
ALİ:

Sen kendini ve diğer hain krolarıda eklesene listene. . . . .

yanıt1
yanıt5
Alewi çorum:

Iste bu halklarin kardesligi

15
26
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

bak israille rusyayla hata mısırla kanka oldunuz fıratın batısı kırmızı çizgiler yeşile döndü tıpış tıpış ypg ilde kanka olursunuz bunlar tükürük yalamanında ötesi

36
4
yanıtYanıtla
Size ne:

Tamamda bundan size ne ! Hani kürtler kardeşinizdi sizin kardeşiniz ışidmi yoksa el nusramı

31
9
yanıtYanıtla
DAM BAŞINDA SAKSAĞAN:

Onlar da değil PKK hiç değil. Bizim kardeşimiz kürtler, teröristler değil.

yanıt10
yanıt3
Tüm 75 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title