Haberler

Son dakika haber... Kamyon çarpması sonucu bacağı kesilen 9 yaşındaki Aylin protez bacağına kavuştu

Güncelleme:

Son dakika haberlerine göre Muğla'nın Menteşe ilçesinde, hafriyat kamyonunun çarpması sonucu bir bacağı kesilen 9 yaşındaki Aylin Dağdeviren, Türkiye Beyazay Derneği Muğla Şubesince temin edilen protez bacak ile ilk adımlarını attı.

Muğla'nın Menteşe ilçesinde, hafriyat kamyonunun çarpması sonucu bir bacağı kesilen 9 yaşındaki Aylin Dağdeviren, Türkiye Beyazay Derneği Muğla Şubesince temin edilen protez bacak ile ilk adımlarını attı.

Dernek tarafından, bir medikal firması aracılığıyla İzlanda'daki bir firmadan 30 bin liraya temin edilen protez bacak, Muğla'ya ulaştı.

İlçedeki özel bir medikal firmasınca birleştirilen parçalar, Aylin'in bacağına göre uygulandı. Küçük kız protez bacağıyla ilk adımını attı. Aylin'in tedavisinin ve proteze uyum sürecinin, haftalık periyotlarla devam edeceği belirtildi.

Gazetecilere konuşan Aylin, protezini çok sevdiğini ve rahat hareket ettiğini söyledi. Küçük kız, "Yürümek çok güzel. Okula gidebileceğim için de mutluyum." dedi.

"Manevi ablaları olacağız"

Türkiye Beyazay Derneği Muğla Şube Başkanı Pınar Boyacı, Aylin'i hastanede ziyaret ettikleri zaman verdikleri "protez" sözünü yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Çok zor bir süreçte yılmadan mücadele ettiklerini ve ailenin yüzünü güldürdüklerini belirten Boyacı, "İnşallah Aylin koşacak, hatta dans edecek. Hep beraber daha güzel günleri göreceğiz. Bundan sonraki aşamayı da takip edeceğiz. Eğitim ve normal hayatında Aylin'in manevi ablaları olacağız. Parçaların çoğu yurt dışından geldi. 30 bin civarında bir maliyeti var." diye konuştu.

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan da Aylin adına çok mutlu ve sevinçli olduklarını kaydetti.

Aylin'in gerek eğitim hayatı gerekse bundan sonraki yaşantısında her türlü desteği vereceklerini vurgulayan Gökcan, şunları söyledi:

"Önemli olan bugün Aylin'in mutluluğunu ve yürüdüğünü görebilmekti. Bundan daha kıymetlisi ve değerlisi yok. Hayırlı uğurlu olsun. Rabbim bir daha böyle acılar yaşatmasın. Kızımızın da yüzü hep gülsün istiyoruz. Ailesiyle görüştük. Başhekimimiz ve İskender Müdürümüzle görüşeceğiz. Her türlü psikolojik destek de verilecek. Çünkü bu, uyum sürecinde önemli."

"Bazı şeyleri sözle değil yaşayarak gördük"

Baba Ahmet Dağdeviren ise bugünün en mutlu günleri olduğunu vurguladı.

Aradan geçen 8 ayın kendileri için kolay olmadığını anlatan Dağdeviren, "Bazı şeyleri sözle değil yaşayarak gördük. Allah kimseyi düşürmesin, kimseye göstermesin. Zor. İyi ve kötü günümüz geçti. Beyazay Derneği ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonraki süreçte de desteklerini bekliyoruz. Okuma süreci var." şeklinde konuştu.

"Çocuğum cıvıl cıvıl, kıpır kıpırdı, eksik, yarım kaldı." diyen anne Handan Dağdeviren ise kazaya sebep olan kişilerin ilgisizliğinden yakındı.

Olay

Muğla'nın Menteşe ilçesinde 8 Aralık'ta A.K'nin kullandığı 34 TL 5436 plakalı hafriyat kamyonu, Abdi İpekçi Caddesi'nden Leylak Sokak'a dönerken annesi Handan, babası Ahmet Dağdeviren ve iki kardeşi ile yolun karşısına geçmeye çalışan 9 yaşındaki Aylin Dağdeviren'e çarpmıştı.

Kazada ağır yaralanan kız çocuğu, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınmış ve sağ bacağı kesilmişti.

Kaza sonrası kaçan sürücü A.K, ilçe karakoluna teslim olmuş ve çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Menteşe Muğla Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title