Haberler

Son dakika haberleri: Emekli Tuğamiral Türker Ertürk, "Montrö bildirisi" davasında talimatla ifade verdi

Güncelleme:

Bir son dakika haberine göre Emekli Tuğamiral Türker Ertürk, kamuoyunda "Montrö bildirisi" olarak bilinen açıklamada imzası bulunduğu gerekçesiyle hakkında Ankara 20. Ağır Ceza Mahkemesinde açılan dava kapsamında talimatla ifade verdi.

Emekli Tuğamiral Türker Ertürk, kamuoyunda "Montrö bildirisi" olarak bilinen açıklamada imzası bulunduğu gerekçesiyle hakkında Ankara 20. Ağır Ceza Mahkemesinde açılan dava kapsamında talimatla ifade verdi.

Avukatı ve arkadaşlarıyla Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen Ertürk, "Montrö bildirisi" davasının görüldüğü Ankara 20. Ağır Ceza Mahkemesinin talimatı doğrultusunda İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesinde açılan ara duruşmada savunma yaptı.

Ertürk savunmasında, bu yargılamanın Türk milletini üzdüğünü ve devletin imkanlarını boş yere meşgul ettiğini düşündüğünü belirterek "Sayın mahkemeden beraatimi istiyorum. Yurt dışı yasağım da var. Onun kaldırılmasını talep ediyorum." dedi.

Duruşma çıkışı salon önünde açıklama yapan Ertürk, "Umarım bir an önce bu yargıyı, devleti ve kaynaklarını israf eden bu süreç biter." ifadesini kullandı.

Emekli amiraller hakkında Ankara'da açılan dava

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 4 Nisan 2021'de bir grup emekli amiralin yayımladığı "Montrö bildirisi"ne ilişkin soruşturma başlatmış ve 6 Aralık 2021'de 103 sanık hakkında, "devletin güvenliğine veya anayasal düzene karşı suç işlemek için anlaşma" suçundan 3 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası talebiyle iddianame düzenlemişti.

İddianame, gönderildiği Ankara 20. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmiş ve ilk duruşmanın 21 Mart 2022'de yapılacağı karara bağlanmıştı.

Dava kapsamında İstanbul'da oturan sanıkların, talimat yoluyla savunma yapmalarına yarın da devam edilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Cem Gürdeniz Ankara Haberler Son Dakika

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title