Haberler

Soma Maden Faciası Davasında, Yargılama Yeniden Başladı (4)

RAPORA GÖRE, YENİ ADLİ KONTROL ŞARTLARI GETİRİLDİManisa'nın Soma İlçesi'nde, 301 madencinin yaşamını yitirdiği faciayla ilgili 6'sı tutuklu 46 sanıklı Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, talepleri alan mahkeme heyeti ara kararını açıkladı.

RAPORA GÖRE, YENİ ADLİ KONTROL ŞARTLARI GETİRİLDİ

Manisa'nın Soma İlçesi'nde, 301 madencinin yaşamını yitirdiği faciayla ilgili 6'sı tutuklu 46 sanıklı Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, talepleri alan mahkeme heyeti ara kararını açıkladı. Mahkeme Başkanı Aytaç Ballı, Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan, Genel Müdür Ramazan Doğru, İşletme Müdürü Akın Çelik, İşletme Müdür Yardımcısı İsmail Adalı ile Ertan Ersoy ve Mehmet Ali Günay Çelik'in tutukluluk halinin devamına karar verdi. Bunun yanı sıra son bilirkişi raporunda faciayla ilgili sorumluluk durumlarına göre tutuksuz sanıklar için de yeni kararlar çıktı. Buna göre, sanıklardan Harun Güneş, Coşkun Derici, Harun Yılmaz, Necati Karadeniz, Erdem Canbaz, Soner Günay, Uğur Karabulut, Serdar Günay, Yalçın Erdoğan, Mehmet Uçgun'un haklarında verilen adli kontrol kararları kaldırıldı. Sanıklardan Ergün Yılmaz, Serkan Kocaman, Hilmi Kazık ve Yasin Kurnaz hakkında daha önce verilen adli kontrol tedbirinin yaşamış oldukları en yakın kolluk birimine haftanın her Çarşamba günü imza atma yükümlülüğü tedbiri olarak değiştirildi. Yine bilirkişi raporu sonrasında kusurları bulunduğu ifade edilen sanıklar Caner Uysal, Hüseyin Alkan, Mehmet Erez, Halil Sarı, Fuat Ünal Aydın ve Hilmi Karakoç için de yine yurt dışına çıkamama ile en yakın kolluk birimine her Çarşamba günü imza atma yükümlülüğü getirildi.

Mahkeme Başkanı Aytaç Ballı, duruşmanın da 12 Ekim tarihine ertelendiğini açıkladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi Ramazan Doğru Soma Kömür Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title