Haberler

Soma'daki Maden Faciası Davası - CHP Grup Başkanvekili Özel

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in açıklamaları Soma'daki maden faciası davası- CHP Grup Başkanvekili Özel: - "Başka Somaların yaşanmaması için bu davadaki suçluların cezasını çekmesi ve bu davanın, gerçek sorumlular bulunana kadar devam etmesi önemlidir" CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Soma'daki maden faciası davasıyla ilgili olarak "Başka Somaların yaşanmaması için bu davadaki suçluların cezasını çekmesi ve bu davanın, gerçek sorumlular bulunana kadar devam etmesi önemlidir" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in açıklamaları Soma'daki maden faciası davası- CHP Grup Başkanvekili Özel: - "Başka Somaların yaşanmaması için bu davadaki suçluların cezasını çekmesi ve bu davanın, gerçek sorumlular bulunana kadar devam etmesi önemlidir" CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Soma'daki maden faciası davasıyla ilgili olarak "Başka Somaların yaşanmaması için bu davadaki suçluların cezasını çekmesi ve bu davanın, gerçek sorumlular bulunana kadar devam etmesi önemlidir" dedi.Özel, gazetecilere yaptığı açıklamada, Soma'daki maden faciası davasında Can Gürkan'ın çapraz sorgusunun tamamlandığını ve Genel Müdür Ramazan Doğru'nun çapraz sorgusuna başlandığını kaydetti.Madeni Can Gürkan'a devreden şirketin, "onlar buranın risklerini bile bile bunu devraldılar" dediğini ancak Gürkan'ın bunları bilmediğini söylediğini kaydeden Özel, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugün karşı karşıya kaldığımızı durum, bir gerçeğin mahkemeden ve kamuoyundan gizlenme çabasıdır ama ilerleyen süreçte bunun bütün açıklığıyla ortaya çıkacağına inanıyoruz. Bugün salonda bulunan çok sayıda ailenin tepkisi oldu. Biz ailelere konuyu metanetle karşılamaları, sabırla cevaplamaları konusunda da sürekli telkinde bulunuyoruz. Çünkü bu dava eğer burada görülecekse ailelerin sabır göstermeleri çok önemli. Tepkilerden ortaya çıkabilecek mahkemenin ertelenmesi, bir başka yere alınmasından ciddi şekilde de bundan endişe ederiz."Özel, kamuoyunun davayı takip etmeyi sürdürmesi gerektiğini belirterek, şöyle konuştu: "Başka Somaların yaşanmaması için bu davadaki suçluların cezasını çekmesi ve bu davanın, gerçek sorumluların bulunana kadar devam etmesi önemlidir. Bu dava elbette görülecek ama TKİ bu işte sorgulanmadan ve siyasetle bağlantıları araştırılmadan bu davanın gerçek sorumlularının bulunması mümkün değildir. Bakanların, müsteşarların, TKİ yöneticilerinin hesap verdiği ve gerçekten sorgulandığı bir süreçte bundan sonra Somalar olmaz."

Kaynak: AA / Güncel

Ramazan Doğru Özgür Özel Soma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title