Haberler

Sodexo Entegre'den Eğitim Ve İstihdam Yatırımı

Güncelleme:

Sodexo Entegre Hizmet Yönetimi, Türkiye'de aşçılık mesleğinin geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla Kağıthane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi aşçılık sınıfı için yemek atölyesi kurdu.

Sosyal sorumluluk vizyonu doğrultusunda eğitim ve istihdama desteğini her yıl katlayarak sürdüren Sodexo Entegre, aşçılık sınıfı öğrencilerine staj imkânı sağlayacak, başarılı öğrencilerin yüzde 20'sine ise Sodexo çalışanı olma fırsatını sunacak.

Türkiye'de aşçılık eğitiminin yaygınlaştırılmasına ve eğitim kalitesinin arttırılmasına destek olmayı amaçlayan Sodexo Entegre Hizmet Yönetimi, geçtiğimiz yıl Sancaktepe Fehmi Yılmaz Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde açtığı yemek atölyesinin ardından bu yıl da Kağıthane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde aşçılık atölyesi açtı. Türkiye'deki donanımlı aşçı sayısını artırmayı hedeflediklerini belirten Sodexo Entegre Hizmet Yönetimi CEO'su Ahmet Zeytinoğlu "Sodexo Entegre olarak profesyonel mutfaklarımızda daha çok genç ve donanımlı aşçılar olmasını arzu ediyoruz. Bu kapsamda ikinci okul projemizi hayata geçirmekten mutluluk duyuyoruz. Atölye desteğimizin yanı sıra başarılı öğrencilere staj ve iş imkanı sunuyoruz" diye konuştu.
Aşçılık sınıfının uygulamalı eğitim alabilmesi için tüm ekipmanlarla bir atölye de kurduklarını anlatan Zeytinoğlu, "Öğrencilerimize atölyede kullanacakları tüm ham maddelerin tedariğini de sağlayacağız. Ayrıca Sodexo Entegre şefleriyle de bir araya getirip farklı pratikleri izleyerek kendilerini geliştirme imkânı yaratacağız. Öğrencilerimize staj olanağı sunmamızın yanında, başarılı öğrencilerimizin yüzde 20'sini Sodexo Entegre bünyesine katarak istihdam yaratacağız" diye konuşan Zeytinoğlu, bunların yansıra yarışmalara katılmalarını sağlayarak ilgili alanlarda kendilerini gösterme imkânı da sunacağız dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Fehmi Yılmaz Sancaktepe Kağıthane Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title