Haberler

Şişli'de Talatpaşa Ortaokulu'nun Bir Sınıfını İmam Hatip Yaptılar

Güncelleme:

Şişli Talatpaşa Ortaokulu'nun bir sınıfı Feriköy İmam Hatip Ortaokulu'na bağlı imam hatip sınıfına çevrildi. Veliler bu uygulamaya tepki göstererek protesto eylemi yaptı.

Şişli Talatpaşa Ortaokulu'nun bir sınıfı imam hatip sınıfına çevrildi. İmam Hatip sınıfına çevrilen sınıfın Feriköy İmam Hatip Ortaokulu'na bağlı olduğu öğrenildi.

VELİLER PROTESTO ETTİ

Şişli Talatpaşa Ortaokulu'nun bir sınıfının Feriköy İmam Hatip Ortaokulu'na bağlı imam hatip sınıfına çevrilmesine bazı öğrenci velileri tepki gösterdi. Okul önünde toplanan yaklaşık 100 veli eylem yaptı. "AKP elini okulumdan çek", "Okuluma dokunma" sloganları atan veliler bir yandan da imza kampanyası düzenledi.

"SONUNA KADAR DİRENECEĞİZ"

Velilerden Ayşe Turgut, imam hatip sınıfına karşı olduğunu belirterek "Devlet okulu devlet, imam-hatip imam hatip okuludur. Karıştırılmaması gerektiğini düşünüyorum. Devlet okullarında gayrimüslim de okuyor, herkes okuyor. Herkese açık bir okul olduğu için herkes orada okuyor. Onun için devlet okulu demişler. Ancak imam hatibin açılmasının sebebi okulları tamamen imam-hatip okuluna çevirmek içindir. Sonuna kadar direneceğiz, mahkemelere kadar gideceğiz. Sonuç alamazsak İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gideceğiz, AİHM'e gideceğiz. Hakkımızı arayacağız" diye konuştu.

UYGULAMAYA SON VERİLSİN

Eylemciler daha sonra, "Mahalleme parkıma okuluma dokunma" ve "Okul içinde okul istemiyoruz", sloganlarıyla Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşün ardından ilçe milli eğitim müdürlüğü önünde toplanan eylemciler adına yapılan basın açıklamasında, uygulamanın öğrenci ve velilerden habersiz yapıldığı belirtildi . Açıklamada, "Bu uygulamaya derhal son verilmelidir. Talatpaşa velileri topladıkları imzalarla okulların imam-hatibe dönüştürülmemesini istemektedirler" denildi.

Açıklamanın ardından grup adına seçilen 5 veli, topladıkları yaklaşık bin 500 imzayı, Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne girerek yetkililere verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitim Yerel Güncel Haberler

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Hamas'tan Biden'ın açıkladığı ateşkes teklifine yanıt: Her türlü teklifi olumlu şekilde karşılamaya hazırız

Hamas'tan Biden'ın açıkladığı ateşkes teklifine yanıt: Her türlü teklifi olumlu şekilde karşılamaya hazırız

Bakmadan Geçme

LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu? LGS kaçta başlıyor kaçta bitiyor? LGS sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek? İşte 2024 LGS detayları! Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 1 Haziran Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir? Wembley Stadyumu hangi takıma ait? Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi kazandı mı? Dortmund'un kaç tane Şampiyonlar Ligi kupası var? Sampiyonlar Ligi Finali nerede, hangi statta 2024? 1-2 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Yeni Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Anıl Bora İnan kimdir? Anıl Bora İnan hayatı ve biyografisi 1 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1-2 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek?
Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

500

Yorumlar (14)

FATİHİN YOLUNDAYIZ:

HER CANLI ÖLÜMÜ TADACAK. . . İMAMLA UĞURLANACAK. . . KEMALİSTLERE DUYURULUR. . . .

9
21
yanıtYanıtla
KAYA:

FATİHİN YOLUNDAN BU YOLLA MI GİDİLİR KOCA FATİH İLİMLE BİLİMLE UĞRAŞIRDI İHALE , İNŞAAT YOLUYLA BİRİLERİNE PEŞKEŞ ÇEKMEZDİ. GÖRÜYORUZ ALLAH ALLAH DİYE İNSAN ÖLDÜREN CANLILARI

yanıt0
yanıt0
Bulut kara:

Böylece yavaş yavaş hepsini işgal edecekler. Bunlar pilot uygulama. Eğer tutarsa her okulun sağ tarafı imam hatip sol tarafı mescid ortasında birşey kalırsa diğerlerine. Zaten bir süre sonra sıkıştırıp onları da aradan çıkarırlar. Yazık şu memleketin çocuklarına. Öğretmen olarak eğitim sisteminden utanıyorum. Artık kimliğimi gizliyorum.

21
9
yanıtYanıtla
FERHAT:

ülkenin adınıda değişsinler bari imam hatip cumhuriyeti olsun bu ne ln

18
8
yanıtYanıtla
Naçiz Bir Kul:

Karşı çıkanlar mertçe söyleyin. İslam düşmanı gayrimüslim ve etnik kökeni başka yerlere dayanan kimselersiniz. Bunu itiraf edin :)

9
14
yanıtYanıtla
ALPEREN:

HEPİNİZ İMAMIN KAYIĞINA BİNECEKSİNİZ

9
12
yanıtYanıtla
halil ibrahim:

siz aslında imam hatibe değil Allaha onun indirdiğine karşı çıkıyorsunuz hatta bu ülkede tüm müslümanlara camilere karşı çıkıyorsunuz kininiz öfkeniz okadar büyükki içinizi kemiriyo. fakat siz istemesenizde Allah cc. nurunu tamamlayacak. sizde hakettiğiniz yeri bulacaksınız. bunca manevi pislik ateşle temizlenir. bilmem anlaşılıyormu

6
13
yanıtYanıtla
korkusuz korkak:

imam acigimiz bu okul sayesinde kapanir

15
3
yanıtYanıtla
MUSTAFA:

bu ne ya heryere imam hatip yapmaya çalışıyorlar düzgün bişeylerde öğretseler kandırmayın milleti

11
4
yanıtYanıtla
TEZGAHTAR YAŞAR:

kafirlik yapmayın !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

4
9
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title