Haberler

Şırnak Üniversitesi Öğrencilerine Batman'da Telafi Eğitimi

PKK'lı teröristlere yönelik operasyonun devam ettiği Şırnak'ta, eğitimlerini tamamlayamayan 613 üniversite öğrencisi ile 21 akademisyen Batman Üniversitesi'nde telafi eğitimi alacak.

PKK'lı teröristlere yönelik operasyonun devam ettiği Şırnak'ta, eğitimlerini tamamlayamayan 613 üniversite öğrencisi ile 21 akademisyen Batman Üniversitesi'nde telafi eğitimi alacak.

Şırnak'ta PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların ve barikatların bertarafı, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca 14 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifci Operasyonu" sürüyor.

Şırnak Üniversitesinde eğitimlerini tamamlayamayan 613 üniversite öğrenci ile 21 akademisyen telafi eğitimi için Batman Üniversitesi'ne geldi. 208'i kız, 405'i erkek olan öğrenci ile 21 akademik personel Kredi Yurtlar Kurumu'na bağlı yurtlarda barınacak.

Şırnak Üniversitesinin talebi doğrultusunda telafi eğitimi kararı aldıklarını belirten Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdusselam Uluçam, şöyle devam etti:

"Bilindiği üzere Şırnak'ta sokağa çıkma yasağı söz konusu. Şırnak Üniversitesi bu nedenle eğitim öğretim faaliyetlerinde kesintiye gitmek zorunda kaldı. Şırnak Üniversitesi telafi dersleri yapılması için üniversitemize müracaat etti. Bizler de konuyu senatomuzda değerlendirdik. Aldığımız kararlar doğrultusunda Şırnak Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin 613 öğrencinin, 21 akademik personel üniversitemizde eğitimlerine kaldıkları yerden devam etmeleri kararı aldık."

Uluçam, ayrıca eğitim görecek öğrencilere yurt ve servis konularında da yardımcı olacaklarını söyledi.

Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Nuri Nas da Uluçam'ı makamında ziyaret ederek kendilerine verilen destekten dolayı teşekkür etti.

Kaynak: AA / Güncel

Batman Üniversitesi Abdusselam Uluçam Şırnak Politika Güncel Haberler

title