Haberler

Sinop'ta 15 Temmuz Konferansı

15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği (MİDDER) Sinop Gençlik Merkezinde bir konferans düzenledi.

15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği (MİDDER) Sinop Gençlik Merkezinde bir konferans düzenledi. Yoğun katılımın gözlendiği konferansta 15 Temmuz Gazileri Metin Doğan, Zekeriya Yaşar ve Mehmet Şükrü Kıntaş konuşmacı olarak katıldı.

15 Temmuz Destanı sinevizyon gösterimi ile başlayan konferansta Milli İrade ve Demokrasi Derneği Sinop İl başkanı Erol Özçelik MİDDER'in kurulması hakkında bilgi verdi. 15 Temmuz gazileri o hain girişime nasıl direndiklerini anlattı.

Gazilerin 15 Temmuz'da başından geçen olayları anlattığı salonda duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

Sinop Valisi Hasan İpek gecenin anlam ve önemini belirten açıklamalarda bulundu. Vali İpek yaptığı açıklamada, "Nice kahramanlar nice vatan evlatları bu ülkenin bu toprağı için şehit oldular. Arkadaşlarımız da şehit olmayı göze alarak tankların önüne yattılar, köprüde kurşunlandılar. Biz eğer bu vatanda hür, bağımsız bir şekilde Türk ve Müslüman olarak yaşayabiliyorsak işte bu kardeşlerimize borçluyuz. Böyle kahraman kardeşlerimiz oldukça Ömer Can Açıkgöz gibi şehidimiz oldukça bu toprakların tapusu olan türbelerimiz ve şehitlerimiz oldukça ilelebet biz bu ülkede hür, bağımsız Müslüman ve Türk olarak yaşamaya devam edeceğiz. Ben bu gibi gecelerin hem Sinop'umuzda hem Türkiye'nin her yerinde daha çok yapılması ve sürekli hatırlanması hem güzelliklerin hem iyiliklerin hatırlanması, kahramanlıkların hatırlanmasını çok değerli buluyorum. Düzenleyen MİDDER Başkanımız'a da çok teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.

15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği Konferansına Sinop Valisi Hasan İpek'in yanı sıra, İl Milletvekili Nazım Maviş, Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş ve Kültür ve Turizm İl Müdürü İrfan Göz katıldı.

Sinop Valisi Hasan İpek 15 temmuz gazilerine Sinop'a özgü kotra hediye etti. - SİNOP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Metin Doğan Hasan İpek Sinop Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne?
title