Haberler

Sinan Meydan'la Kurtuluş Savaşı'ndan Cumhuriyete

Güncelleme:

Çatalca Belediyesi 14. Erguvan Festivali altıncı gününde de farklı etkinlikleriyle dikkat çekti.

Festivalin altıncı gününün 30 Ağustos Zafer Bayramı olması sebebiyle günün anlamına uygun şekilde planlanan programda Sinan Meydan'la "Kurtuluş Savaşı'ndan Cumhuriyete" konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşen etkinliğe çok sayıda dinleyici katıldı. Sinan Meydan söze Balkan Savaşı'ndan başladı. Dönemin sosyal ve ekonomik koşullarıyla birlikte Çatalca'nın bu savaşın kaderinde oynadığı kritik rolden bahsetti. Sözlerini 1. Dünya Savaşı'nda emperyalist güçlerin planlarını anlatarak sürdürdü. Ülkemiz üzerinde oynanan karanlık oyunları bir bir açıklayan Sinan Meydan günümüze de göndermeler yaptı.

Sinan Meydan daha sonra Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna uzanan Kurtuluş Savaşı yolculuğunu anlattı. 30 Ağustos Zaferi'nin önemini dinleyicilerle paylaştı. Dönemin siyasi, sosyolojik ve ekonomik koşullarına açıklık getirdi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz Türk milletinin ne kadar zorlu koşullarda emperyalist güçlere karşı nasıl fedakârca mücadele ettiğini gözler önüne serdi. Mücadelelerdeki gizli kalmış kahramanlık hikayelerine de değinen Sinan Meydan, resmi tarihte yer almayan ilginç bilgi notlarıyla dinleyicileri aydınlattı. Sinan Meydan'ın bir saati aşan konuşması, dinleyenler için keyifli olduğu kadar bilinçlendirici nitelikteydi. Konuşmanın her anında Kurtuluş Savaşı ruhu ve 30 Ağustos Zaferi coşkusu hissedildi.

"HEPİMİZ MUSTAFA KEMAL'İN ASKERLERİYİZ"

Sinan Meydan'ın konuşması sona erdikten sonra sözü Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara aldı. Başkan Cem Kara yoğun alkış alan konuşmasında: "Mevzu bahis vatansa gerisi teferruattır. Hepimiz Mustafa Kemal'in inadına askerleriyiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimiz huzurunda bir kez daha saygıyla eğiliyorum. Çatalca gençliği, Çatalca insanı Atatürk'e ve devrimlerine sonuna kadar sahip çıkacaktır. Bu vatan toprağını geçmişte bölemediler, günümüzde bölemiyorlar, gelecekte de bölemeyecekler. Kurtuluş Savaşı'nı kazanan bu unsurlar; Alevisi, Sünnisi, Lazı, Çerkezi, doğulusu batılı kuzeylisi güneylisi, hep beraber bir arada barış içinde yaşayacağız." dedi.

Sinan Meydan'a bu güzel söyleşi için teşekkür eden Belediye Başkanı Cem Kara, kendisine bir plaket hediye etti. Söyleşiyi takip edenler arasında Çatalca Kaymakamı Dr. Nevzat Taşdan, CHP Çatalca İlçe Başkanı Abdullah Aslan, İl Genel Meclis Üyesi Cengiz Aydın, Çatalca Belediye Başkan Yardımcıları; Ufuk Akın, Metin Sezer, Erhan Güzel ve festivalin altıncı akşamında bir konser verecek olan sanatçı Onur Akın da vardı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Sinan Meydan Cem Kara Çatalca Güncel Haberler

title