Haberler

Simav'da Vahşet Kurbanı Çocuk Toprağa Verildi

Simav'da vahşet kurbanı çocuk toprağa verildi KÜTAHYA'nın Simav İlçesi'nde, geçen cuma günü okula gideceğini söyleyerek evden çıkan ancak akşam dönmeyen, yaşadığı köye 1.5 kilometre mesafedeki ormanlık alanda, dün elleri ve ayakları iple bağlı başı taşla ezilmiş halde cesedi bulunan 13 yaşındaki Halil Bulut, bugün gözyaşları içinde toprağa verildi.

Simav'da vahşet kurbanı çocuk toprağa verildi

KÜTAHYA'nın Simav İlçesi'nde, geçen cuma günü okula gideceğini söyleyerek evden çıkan ancak akşam dönmeyen, yaşadığı köye 1.5 kilometre mesafedeki ormanlık alanda, dün elleri ve ayakları iple bağlı başı taşla ezilmiş halde cesedi bulunan 13 yaşındaki Halil Bulut, bugün gözyaşları içinde toprağa verildi. Olayla ilgili yaşları 12-16 arasında değişen üç çocuk gözaltına alındı.

Naşa Ortaokulu 7'inci sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Halil Bulut, geçen cuma günü okula gitmek için evinden çıktı. Simav'a bağlı Egirler Köyü'nde yaşayan iki çocuklu, çiftçi Dursun Bulut (40) ve ev hanımı Melek Bulut (35) çiftinin küçük oğlu olan Halil Bulut, akşam eve dönmedi. Bunun üzerine ailesi, küçük Halil'i aramaya çıktı. Köylülerde aramalara destek verdi. Sabaha kadar süren çalışmalardan sonuç çıkmayınca durum jandarmaya bildirildi. İhbar üzerine köye gelen jandarma, AKUT ekiplerinin de destek verdiği çalışmada, Halil Bulut'u aradı. Ancak cumartesi günü tüm gün süren ve pazar sabaha kadar devam eden çalışmalardan sonuç çıkmadı. Üzücü haber pazar sabahı geldi. Köylüler, jandarma ve AKUT, saat 09.00'da, Halil Bulut'un cesedini köye 1.5 kilometre mesafedeki Damlalı Mevkii'ndeki ormanlık alanda buldu. Elleri ve ayaklarının iple bağlı, Halil Bulut'un başının taşla ezildiği görüldü. Ailesi oğlunun öldüğün öğrenince gözyaşlarını tutamadı. Jandarmanın olay yerinde yaptığı inceleme sonrası Halil Bulut'un cesedi otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

ÜÇ ÇOCUK GÖZALTINDA

Jandarma olayla ilgili yaptığı çalışma sonrası aynı köyde yaşayan ilkokul öğrencisi T.T. (12), A.K. (15) ve H.K. (16) gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından üç çocuk adliyeye sevk edildi. T.T.'nin ölen Halil ile aynı okulda okuduğu öğrenildi.

TOPRAĞA VERİLDİ

Bursa'da yapılan otopsi sonrası Halil Bulut'un cenazesi bu sabah köye getirildi. Egirler Camii'nde öğlende kılınan namaza; İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirikçi de katıldı. İlçe Müftüsü Kadir Ünal'ın öğlende kıldırdığı cenaze namazının ardından Halil Bulut, köy mezarlığında gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı. Baba Dursun Bulut ile anne Melek Bulut, cenazede gözyaşlarını tutamadı.

ARKADAŞLARI ÜZÜNTÜLÜ

Acılı baba Dursun Bulut, "Şüpheliler ve aileleriyle aramızda herhangi bir husumet yok. Ne için cinayetin işlendiğini anlayamadık" dedi. Acılı ailenin yakını olan Ali Akbulut, "Başı taşla ezilmiş tanınmayacak haldeydi. Yüzü görünmüyordu" diye konuştu. Ölen çocuğun babaannesi Hatice Bulut (76), "Aradık ama bulamadık. Pazar sabahı bulmuşlar. Elleri kolları bağlıymış" dedi. Arkadaşları ise Halil Bulut'u çok sevdiklerini büyük üzüntü yaşadıklarını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dursun Bulut Halil Bulut Simav Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title