Haberler

Şiirin Kalbi Antalya'da Attı

Güncelleme:

Altın Portakal Şiir Sempozyumu, bu yıl da şiirin usta kalemlerini ağırladı. Şair, yazar ve eleştirmenler, önceki yılın Altın Portakal Şiir Ödülü sahibi Şükrü Erbaş'ın şiirini tartıştı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 17. Altın Portakal Şiir Ödülü Sempozyumu'nda Şükrü Erbaş şiiri masaya yatırıldı. Sempozyum öncesinde bu yıl Altın Portakal Şiir Ödülü'ne değer görülen Şeref Bilsel'e ödülü takdim edildi. Jüri Başkanı Doğan Hızlan, bu yıl Şeref Bilsel'e değer görülen ödülün gerekçeli kararını şöyle açıkladı: "Şeref Bilsel'in şiiri, gündelik hayatın kuşatmasına bir itirazdır. Dünyanın nesnelerini insanileştiren diliyle, ev içlerini dünyanın ufkuna geren bakışıyla, dünyayı ev içlerine getiren bir özgürlük arayışıdır. Sözcük seçimi, imge örgüsü, yakaladığı yüksek müzikalite göz önüne alınarak 18. Altın Portakal Şiir Ödülü'nün Dünyanın Külü kitabıyla Şeref Bilsel'e verilmesine oy birliği ile karar verilmiştir."

Daha sonra alkışlarla sahneye gelen Şeref Bilsel'e ödülünü, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Öcal verdi. Jüriye teşekkür eden Bilsel, "Türk şiiri büyük bir şiirdir. Gençler, baştan beri bu şiirde ağırlıklı bir yer tutar. Yolda erken yaşta yitirdiğimiz şairler oldu. Değerli arkadaşım Doğan Ergül'ün şahsında onları anıyorum. Neresinden dökülecek diye tutmaya korktuğumuz bu sevgili, tedirgin memleketimizin dilinde, dağında, parklarında heba edilmiş, üstü ağıtlarla örtülmüş gençler adına alıyorum ödülü."

Sempozyum bildirilerinden oluşan "Bağbozumu Şarkıları Odağında Şükrü Erbaş Şiiri" adlı kitabın basımını üstlenerek Altın Portakal Şiir Ödülü'ne destek sunan Kırmızı Kedi Yayınevi adına İlknur Özdemir'e teşekkür plaketini, AKSAV Başkanı Tufan Dağıstanlı verdi. Sempozyum için Antalya'ya gelen edebiyatçılara "Hoşgeldiniz" diyen Dağıstanlı, sempozyumun onur konuğu İsmail Mert Başat'a da bir onur plaketi sundu.

Ödül töreninin ardından, geçen yıl "Bağbozumu Şarkıları" adlı kitabıyla Altın Portakal Şiir Ödülü'ne değer görülen Şükrü Erbaş'ın şiirinin tartışıldığı sempozyuma geçildi. Dört oturum şeklinde gerçekleşen sempozyuma bildirileriyle renk katanlar arasında; Ahmet İnam, Ahmet Telli, Akif Kurtuluş, Asuman Susam, Aydın Çubukçu, Aydın Şimşek, Betül Dünder, Cevat Çapan, Didem Gülçin Erdem, Doğan Hızlan, Emel İrtem, Eren Aysan, Faris Kuseyri, Furkan Öztürk, Gonca Özmen, Hasan Ali Toptaş, Hasan Kıyafet, Haydar Ergülen, Hayri K. Yetik, Hicri İzgören, Hüseyin Atabaş, Hüseyin Ferhad, İsmail Mert Başat, Mahmut Temizyürek, Mehmet Yalçın, Mesut Varlık, Mustafa Bayram Mısır, Nihat Bayat, Riitta Cankoçak, Sezai Sarıoğlu , Sinan Oruçoğlu, Şehmus Ay, Turhan Günay, Zeynep Altıok, Zeynep Direk gibi edebiyat dünyasının ünlü isimleri yer aldı.

Sunuculuğunu Rukiye Benek'in yaptığı sempozyuma, bu yıl Beşiktaş taraftarlarının "Çarşı" grubu damgasını vurdu. Sempozyumu izleyen grup, Altın Portakal Şiir Ödülü Jüri Başkanı Doğan Hızlan'a ve konuk şairlere kulübün logosu ve renklerini taşıyan atkı hediye etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Doğan Hızlan Şükrü Erbaş Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title