Haberler

Şiir Dostları, 'Şiir Meydanı'nda Buluştu

Güncelleme:

Küçükçekmece Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 'Şiir Meydanı' programında şairler Mustafa Miyasoğlu ve Sedat Umran anıldı.

Küçükçekmece Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 'Şiir Meydanı' programında şairler Mustafa Miyasoğlu ve Sedat Umran anıldı.

Küçükçekmece Belediyesi ve Şiir Derneği'nin katkılarıyla Cennet Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen 'Şiir Meydanı' isimli programda yakın zamanda yaşamını yitiren merhum şairler Mustafa Miyasoğlu ve Sedat Umran anıldı. Programa Darülaceze Huzurevi sakinleri ve merhum şairlerin yakınları da katıldı.

"ŞİİR; GÖNÜL SARAYI YAPMAKTIR"

Tiyatro sanatçısı Hüseyin Köroğlu sunuculuğunda gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını, Darülaceze ve Şiir Derneği Başkanı Nevzat Bayhan yaptı. İyi bir şair olmanın yolunun iyi bir insan olmaktan geçtiğinin altını çizen Bayhan, "Şiir sihirli söz tuğlalarıyla gönül sarayları yapmaktır. Bu akşam gönül sarayları yapmaya gelen tüm dostlara teşekkürler. Kültür ve sanata verdiği önemden dolayı Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay'a da teşekkür ederim" diye konuştu.

ŞAİRLER, KENDİ ŞİİRLERİNİ SESLENDİRDİ

Programın devamında Şiir Derneği Sekreteri Adnan Özer moderatörlüğünde gerçekleştirilen oturumda, konuk şairler; Mevlana İdris, Zeynep Köylü, Oya Uysal ve Ömer Erdem kendi şiirlerini okuyarak, Mustafa Miyasoğlu ve Sedat Umran ile ilgili anektodlar aktardı.

"SEDAT UMRAN'A SAHİP ÇIKILMADI"

Darülaceze sakinlerinin de şiirler seslendirdiği programda, Darülaceze'de yaşamını yitiren Türk Şiiri'nin büyük ismi Sedat Umran'a sahip çıkılmadığını dile getiren Hüseyin Köroğlu, "O, hayatın tüm safhalarına şiirin ışığını yansıtan tanıdığım ender insanlardan biridir. Yerebatan şiir akşamlarında beraber olduk. Onun şiirlerini okumak bana nasip oldu. Ancak değeri bilinmedi, ona sahip çıkılmadı" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Küçükçekmece Belediyesi Mustafa Miyasoğlu Sedat Umran Darülaceze Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title