Haberler

Şifa deposu alıç üreticisinin yüzünü güldürüyor

Güncelleme:

MERSİN'in Silifke ilçesinde şifa deposu olarak bilinen alıç meyvesinin kilosu 40 liradan alıcı buluyor.

MERSİN'in Silifke ilçesinde şifa deposu olarak bilinen alıç meyvesinin kilosu 40 liradan alıcı buluyor. Bu yıl meyvenin verimi ve fiyatı üreticisinin yüzünü güldürüyor.

Bahçesinde yaklaşık 700 ağacı bulunan üreticilerden Durhasan Soykan, 9 yıl önce ar-ge çalışması yaparak alıç ağacı dikimine başladığını ve bu yıl oldukça kaliteli ve verimli ürün aldığını belirtti. Soykan, 700 ağacından bu yıl toplamda 2 ton ürün hasat etmeyi hedefliyor.

Memur emekli Durhasan Soykan, çalışma hayatının ardından hobi için çiftçiliğe başladığını belirterek, "Başlangıçta hobi bahçesi olarak başladım. Bu yıl verim çok iyi. Kilosu 40-45 TL'ye alıcı buluyor. Herkese tavsiye ederim" dedi.

Alıç meyvesinin sağlık açısından da yararlı olduğunu ifade eden Soykan, "Meyvesi kalp kaslarını güçlendiriyor. Pandemi dönemindeyiz, meyve aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendiriyor. İçinde bol miktarda C vitamini var. Kan da yağ oranı, kalpteki sorunları gideren doğal bir ilaç. Bunu Avrupa ülkeleri çekirdeği ile birlikte öğüterek bitki çayı olarak eczanelerde satıyor.

Raf ömrün 15 gün, depo ömrü ise 6 ay olan alıç, dikenli, beyaz veya pembe çiçekli bir ağaçtır. Meyveleri 6-10 mm çapında, 1-3 tohumlu, esmer-kırmızı veya kırmızı renklidir. Dağ meyvesi olan alıç, hafif ekşimsi bir tada sahiptir. Yuvarlak görünümlü olan alıç, süs bitkisi olarak da kullanılmaktadır.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Durhasan Silifke Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

TRT 1 ne zaman kuruldu? TRT kaç yıldır yayında bu yıl kaçıncı kuruluş yıl dönümü? Bir Sevdadır yok mu? Bir Sevdadır neden yok, bitti mi? Bir Sevdadır final mi yaptı 1 Mayıs Çarşamba? Şahane Hayatım final mi yapıyor? Şahane Hayatım bitiyor mu 2024? Sandık Kokusu final mi yapıyor? Sandık Kokusu bitiyor mu 2024? Taş Kağıt Makas final mi yapıyor? Taş Kağıt Makas bitiyor mu 2024? Kuruluş Osman final mi yapıyor? Kuruluş Osman bitiyor mu 2024? Sandık Kokusu 21. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 159. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Deliha 2 konusu nedir? Deliha 2 oyuncuları kimler? Deliha 2 filmi ne zaman, nerede çekildi? Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 158. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title