Haberler

Sezai Aydın: "Arda Bu Oyunda Benim Patronum!"

Güncelleme:

Öykü Özdoğan'ın hazırlayıp sunduğu "20 DAKİKA", oyuncu Sezai Aydın ve oğlu Arda Aydın'ı konuk etti. İkili, NTV Radyo dinleyicilerine "Bir Yaz Gecesi Rüyası" isimli tiyatro oyunundan bahsetti.


Arda Aydın ve Sezai Aydın'ın yanısıra Levent Üzümcü ve Neslihan Yeldan'ın başrollerini paylaştığı, yönetmenliğini Aleksandar Popovski'nin üstlendiği "Bir Yaz Gecesi Rüyası" 9 Kasım'da Unique Hall'da tiyatroseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Tiyatro oyuncuları Sezai Aydın ve Arda Aydın, baba-oğul olarak birlikte rol aldıkları Shakespeare'in en ünlü oyunlarından "Bir Yaz Gecesi Rüyası"nı anlatarak sohbete başladı.

Sezai Aydın, oyunun aynı zamanda yapımcılığını da üstlenen oğlu için "Arda benim bu oyunda patronum. Bana 'Baba artık burada baba-oğul ilişkisi yok. Sen bana 'Arda Bey' de, ben de sana 'siz' olarak hitap edeyim' dedi. Resmiyet içinde çalışıyoruz" sözleriyle espri yaptı. Arda Aydın ise "Babamla birlikte oynamak çok keyifli. Bir de onunla sahnede anı biriktirmeye çalışıyorum" dedi.

"BABAM PROVALARA ÇOK NADİR GELİYOR"

"Bir Yaz Gecesi Rüyası"nın oyuncu seçmelerine bin 550 kişinin başvurduğunu anlatan Arda Aydın, "Normalde seçmelerde insanlara tuhaf davranıyorlar. Biz çok profesyonel bir yapı kurduk ve bunun üzerinden seçmeleri gerçekleştirdik" dedi.

Ayrıca babası Sezai Aydın'ın provalara az geldiğini söyleyen ünlü oyuncu, "Ne de olsa oğlum yapımcı' diyerek provalara çok nadir geliyor" sözleriyle espri yaptı.

"OYUNU İZLEYENLER 'BİZ BİR RÜYANIN İÇİNDEYDİK GALİBA' DİYOR!"

Arda Aydın, "Bir Yaz Gecesi Rüyası"nın Makedon yönetmen Aleksandar Popovski tarafından modern ve fantastik bir rejiyle sahnelendiğini söyledi. Ünlü oyuncu, "Aleksandar Popovski'nin eşsiz yorumu sayesinde oyunu izleyenler 'Biz bir rüyanın içindeydik galiba' diyor" dedi.

"OYUNA 21 YAŞINDA BİR ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNDEN DESTEK GELDİ"

Arda Aydın, 2015 yılında en çok seyredilen tiyatro oyunu olan "Bir Yaz Gecesi Rüyası"nın yeniden sahneye konma fikrinin nasıl çıktığını anlattı. Ünlü oyuncu, "Biz o zaman oyunumuzu çok seviyorduk. Fakat tiyatroyla alakası olmayan sebeplerden dolayı bu oyunu oynayamaz hale geldik ve dışarıda devam ettirmek istedik. Oyun için destek bulmaya çalışırken 21 yaşında bir üniversite öğrencisinden çok ciddi maddi yardım geldi. Hatta kendisi şu anda yardımcı yapımcı uygulamacımız" dedi.

İkili, "Bir Yaz Gecesi Rüyası"nın 9 Kasım ve 21 Kasım'da Unique Hall'da, 16 Kasım'da MEB Ankara Şura Salonu'nda, 29-30 Kasım'da ise İzmir Tepekule Kültür ve Kongre Merkezi'nde tiyatroseverlerle buluşmaya hazırlandığını NTV Radyo dinleyicilerine duyurdu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Aleksandar Popovski Neslihan Yeldan Levent Üzümcü Sezai Aydın Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title