Haberler

Serdar Ünver: "En Güzel Şiir Bitmemiş Şiirdir"

Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği Şairin Şiir Evreni söyleşisine katılan Bursalı şair Serdar Ünver, en güzel şiirin bitmemiş şiir olduğunu söyledi.

Nilüfer Belediyesi'nin düzenlediği Şairin Şiir Evreni söyleşisine katılan Bursalı şair Serdar Ünver, en güzel şiirin bitmemiş şiir olduğunu söyledi.

Şairin Şiir Evreni söyleşilerinin bu ayki konuğu Bursalı şair Serdar Ünver oldu. Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç'ın sorularıyla düzenlenen söyleşide, Serdar Ünver, Arkası Dün, Kuşlar Kanadı ve Eylül Avlusu kitaplarından şiirler okudu. Okurların ilgi gösterdiği söyleşiye Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Bukle Erman da katıldı.

Genellikle pastoral ve yoğunlaştırılmış şiirler kaleme aldığını kaydeden Serdar Ünver, "Yoğunlaştırılmış şiirin dolgu kelimelerine tahammülü yoktur. Konsantre yapıyı yoğurabilmeniz için çok zaman geçmesi gerekiyor. Oturayım bir şiir yazayım, ertesi gün şiir tamam olmuyor. En güzel şiir bitmemiş şiirdir. Yahya Kemal'in hayatı boyunca hiç kitabı olmadı, ölümün ardından eserleri kitap haline geldi ve en kısa sürede yazdığı şiir 'Deniz' adlı şiirini bir yılda yazdı. En uzun sürede yazdığı 'Açık Deniz' şiirini de 15 yılda tamamladı" dedi.

Türkiye'de şiir kitabı yazmanın zorluklarından da bahseden Ünver, "Bin tane kitap basılır, siz üç yüz okura ulaşırsınız. Ülkemizdeki şiir kitabı satış oranının bu azlığı, o şiirleri okuyunca hemen ertesi gün devrim olacak anlamı taşımıyor maalesef" diye konuştu.

Güney Özkılıç'ın şair Serdar Ünver'in Türkçe sözcük seçimiyle ilgili sorusu üzerine Ünver, "Yahya Kemal, 'Türkçe ağzımda annemin sütüdür' diyen kişi. Cemal Süreya 'Yunus ki süt dişleriyle Türkçenin' sözünü söylemiş. Türkçe bizim dilimiz ve maalesef en çok Türkçe oranını yüksek tutmak isteyen şairler için bu çok zor. Sadece 60 bin sözcük var gerçek Türkçe olan. Farsçada 400 bin, İngilizcede 600 bin sözcük var. İslamiyet öncesi döneme cahiliye dönemi deniyor, ama 80 bin kelimeyle Arap kasideleri yazılıyordu. Bu dil, sözcüklerin saygı değerliği, o sözcüklerin içinde bulunduğu dine de tekabül ettirilmeli. Çünkü sözcükler ile kutsal kitaplar mevcut olmuştur. Sözcükler ile Leyla ile Mecnun, Yunus Divanı, Gülistan ve Bostan yazılmış, sözcükler ile ilanı aşklar edilmiş, ayrılık acıları dillendirilmiş, sözcükler ile hayattaki son sözümüz edilmiştir. Sözcükleri sevmeli ve saygı duymalıyız. Düz yazı yazanlar için bir dili bilmek yeterlidir, fakat şairlerin o dile saygı da duymaları gerekir" diye kaydetti. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Güney Özkılınç Eylül Politika Güncel Haberler

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Bakmadan Geçme

Kurban eti hemen yenir mi, kaç saat dinlenmeli? Diyanete göre kurban eti ne kadar sürede tüketilmeli? YUMUŞAK KURBAN ETİ KAVURMASI TARİFİ | Lezzetli kavurma nasıl yapılır? Kurban eti mangalda nasıl yumuşak olur? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 16 Haziran günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Kurban kesilirken okunacak dua nedir? Kurban kesilirken niyet nasıl edilir, hangi salavat getirilir? Kurban eti hemen yenir mi, kaç saat dinlenmeli? Diyanete göre kurban eti ne kadar sürede tüketilmeli? Kurban kesmeden önce ne söylenir, nasıl tekbir getirilir? Kurbanlık keserken nelere dikkat edilmelidir? KURBAN BAYRAMI NAMAZI KILINIŞI | Kurban Bayramı namazı kaç rekat, nasıl kılınır? Bayram namazına nasıl niyet edilir, kaç tekbir alınır? Kurban kesilirken okunacak dua nedir? Kurban kesilirken niyet nasıl edilir, hangi salavat getirilir? Kurban Bayramı özel sektöre 9 gün tatil mi? Kurban Bayramı tatili toplam kaç gün, 9 gün tatil kimleri kapsıyor? Kurban kesmeden önce ne söylenir, nasıl tekbir getirilir? Kurbanlık keserken nelere dikkat edilmelidir? En yeni ve duygusal Babalar Günü mesajları 2024! Anlamlı ve kısa Babalar Günü sözleri neler? Kurban Bayramı özel sektöre 9 gün tatil mi? Kurban Bayramı tatili toplam kaç gün, 9 gün tatil kimleri kapsıyor? Kurban Bayramı ve Babalar Günü mesajları 2024! En yeni, anlamlı ve ayetli Kurban Bayramı sözleri neler? Kısa ve duygusal Babalar Günü sözleri! Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı?
Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title