Haberler

Serbest bırakılan Filistinli esirlerden Selman: "Tek yürek olmalı, bölünmemeliyiz"

Güncelleme:

İsrail ile Hamas arasında yapılan esir takası mutabakatı kapsamında İsrail hapishanesinden serbest bırakılan Filistinlilerden Melek Selman, "Tek yürek olmalı, bölünmemeli ve işgal güçlerinin aramıza girmesine izin vermemeliyiz.

İsrail ile Hamas arasında yapılan esir takası mutabakatı kapsamında İsrail hapishanesinden serbest bırakılan Filistinlilerden Melek Selman, "Tek yürek olmalı, bölünmemeli ve işgal güçlerinin aramıza girmesine izin vermemeliyiz." dedi.

Selman, ailesinin, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Beyt Safafa beldesinde yer alan evinde büyük sevinçle karşılandı.

Burada AA muhabirine konuşan Filistinli genç, 2016'da 16 yaşındayken tutuklandığını ve 9 yıl hüküm aldığını söyledi. "Bunun 8 yılını tutuklu olarak geçirdim. Allah'a hamdolsun, şimdi özgürlüğüme kavuştum." diyen Selman, hapisten çıkışına sevinse de Gazze'deki şehitler ve hapishanede geride bıraktığı Filistinli esirlerin durumundan dolayı üzgün olduğunu belirtti.

Selman, hapishane şartlarının zor olduğunu ancak karakterini ve özgürlüğe inancını daha da kuvvetlendirdiğini ifade etti.

Kudüs ve vatanı için önceden nasıl aktif ise yine aynı şekilde çalışmaya devam edeceğini vurgulayan Selman, "Daima özgürlüğe koşmalıyız, tek yürek olmalı, bölünmemeli ve işgal güçlerinin aramıza girmesine izin vermemeliyiz." diye konuştu.

Selman, İsrail hapishanelerindeki Filistinlilerin durumlarının her zaman gündemde tutulması gerektiğini ve zorluklara karşı başarılarının bilinmesi gerektiğini kaydetti.

"Hapishanede radyo ve televizyonları kaldırdılar"

İsrail Damon Hapishane İdaresi'nin, Gazze'de 7 Ekim'de savaş başladığında esirleri dış dünyadan izole ettiklerini aktaran Filistinli genç, "Gelişmelerden haberdar olmamızı istemiyorlardı, radyo ve televizyonları kaldırdılar." dedi.

Serbest kalmayı beklemediğini ifade eden Selman, şunları söyledi:

"Son gün bizlere esir takasıyla serbest bırakılacak kişilerin isimlerini verdiler. Bu bizim için sürprizdi. 5 dakika içinde hazır olmamız gerektiğini bildirdiler. Çıkacağımı öğrendiğimde ilk yapmayı istediğim şey tabii ki anne ve babamın ellerini öpmek, sonra da bizi mahrum ettikleri Beyt Safafa'nın caddelerinde nefes almaktı. Vahşice bizleri aldılar. Güvenlikçiler, saldırılarda kullandıkları zırhlar ve ekipmanlarla gelmişlerdi. Sabah saat 08.30'da aldılar, eve gelene kadar akşam 18.00 oldu."

"Hapiste üniversite okudum, şimdi yüksek lisans yapmak istiyorum"

Selman, öncesinde hayalleri olduğunu, ancak İsrail'in kendisini hapse atarak bu hayalleri yok ettiğini dile getirdi.

Yine de hayalleri için mücadele etmekten vazgeçmediğini belirten Filistinli genç kadın, "Hapishanedeyken üniversite okudum, bitirdim. İnşallah yüksek lisans yapmak istiyorum. Kudüs'te önceden tanıyıp da görmediğim insanları, büyümüş olanları yeniden görüp onlarla yeniden tanışmak istiyorum. Kudüs'ün caddelerinde dolaşmak istiyorum." ifadelerini kullandı.

İsrail ile Hamas arasında esirlerin takas edilmesini öngören insani ara dün sabah uygulamaya girmişti. Filistin direniş hareketi Hamas'ın serbest bıraktığı 13 İsrailli esirin İsrail'e ulaşmasından kısa süre sonra işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan İsrail'e bağlı Ofer Hapishanesi'nden 24'ü kadın, 15'i çocuk 39 Filistinli esir serbest bırakılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

İsrail İnsan Hakları Uluslararası İlişkiler Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
title