Haberler

Selim'de Yüzlerce Dönüm Ekili Arazi Sular Altında Kaldı

Kars'ın Selim İlçesine Bağlı Sarıgün Köyü, Dün Akşam Saatlerinde Başlayan ve Sabaha Kadar Aralıksız Devam Eden Yağmurla Birlikte Sele Teslim Oldu. Sel Nedeniyle 3 Bin Dönüm Ekili Alan Zarar Görürken, 50 Büyükbaş Hayvan Sel Sularına Kapılarak Kayboldu.

Kars'ın Selim ilçesine bağlı Sarıgün köyü, dün akşam saatlerinde başlayan ve sabaha kadar aralıksız devam eden yağmurla birlikte sele teslim oldu. Sel nedeniyle 3 bin dönüm ekili alan zarar görürken, 50 büyükbaş hayvan sel sularına kapılarak kayboldu.

170 haneli Sarıgün köyünde akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağmur, köyde yaşamı felç etti. Hayvan sürüleri, Allah-u Ekber Dağları'ndan birikerek gelen yağmur sularına kapılarak telef oldu. Vali Yardımcısı Doğan Demirdaş'ın talimatıyla bölgeye giden Kızılay Kars ve Sarıkamış Şube Başkanlıkları hasar tespit çalışması başlattı. Yapılan hasar tespit çalışmaları neticesinde açıklama yapan Kızılay yetkilileri Mir Hasan Taş ve Seyfettin Aydın, "Şu anda ekiplerimiz hasar tespit çalışmalarını sürdürüyorlar.

Telef olan veya kayıp olan büyük ve küçükbaş hayvanların tespiti ve evlerde incelenmeler yapıyoruz. Bunun yanında gördüğünüz gibi ekili arazilerdeki zararın da tespiti yapılacak. 4 ev şu anda oturulamayacak durumda, ayrıca köyün dere yatağında kurulmuş olması nedeniyle 11 evi boşalttık. Köylüleri herhangi bir sıkıntıda bırakmamak için 15 adet çadır kuracağız. Bunun yanında 30 adet battaniye ve 30 adet de rulo yatak vereceğiz. Bölgemizde son günlerde yoğun yağışlar olmasını göz önünde bulundurarak gıda

yardımı yapacağız" dedi.

Köy muhtarı Hilmi Altın ise, "Köyümüz dere içinde olduğu için bazı hayvanlarımızı sel götürdü, bazı evlerimizi de su bastı. Ekili arazilerimiz ve tarlalarımız sel ve kumlar altında kaldı. Şu anada çok kötü durumdayız. Devlet yetkilileri hemen geldiler. Yardıma ihtiyacımız var. Kaybolan hayvanlarımızı arıyoruz. 3 bin dönüm arazimiz zarar gördü" diye konuştu.

(YY-İRT-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title