Haberler

Şehit Polis Memuru Yaşar'ın Baba Evinde Yas

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Şehidin baba evinin önünden detay Şehidin annesine şehadet haberini veren Aşdağul Belediye Başkanı Dursun Uzunca'nın açıklaması Detaylar Saldırıda şehit olan polis memuru Mustafa Yaşar'ın Çorum'daki baba evinde yas var Şehidin bir süre ücretli öğretmenlik yaptığı ancak atanamayınca 2006 yılında polis memuru olduğu öğrenildi Şırnak'ta teröristlerce polisleri taşıyan zırhlı servis aracına düzenlenen roketli saldırıda şehit olan polis memuru Mustafa Yaşar'ın Çorum'un Ortaköy ilçesindeki baba evinde yas var. Evli ve 1 çocuk babası olan Yaşar'ın (36) şehadet haberini, Ortaköy ilçesine bağlı Aşdağul Beldesi'nde oğlu Süleyman Yaşar ile beraber yaşayan anne Adalet Yaşar'a, Kaymakam Kenan Aktaş, Aşdağul Belediye Başkanı Dursun Uzunca ve emniyet yetkilileri verdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Şehidin baba evinin önünden detay

Şehidin annesine şehadet haberini veren Aşdağul Belediye Başkanı Dursun Uzunca'nın açıklaması

Detaylar

Saldırıda şehit olan polis memuru Mustafa Yaşar'ın Çorum'daki baba evinde yas var

Şehidin bir süre ücretli öğretmenlik yaptığı ancak atanamayınca 2006 yılında polis memuru olduğu öğrenildi

Şırnak'ta teröristlerce polisleri taşıyan zırhlı servis aracına düzenlenen roketli saldırıda şehit olan polis memuru Mustafa Yaşar'ın Çorum'un Ortaköy ilçesindeki baba evinde yas var.

Evli ve 1 çocuk babası olan Yaşar'ın (36) şehadet haberini, Ortaköy ilçesine bağlı Aşdağul Beldesi'nde oğlu Süleyman Yaşar ile beraber yaşayan anne Adalet Yaşar'a, Kaymakam Kenan Aktaş, Aşdağul Belediye Başkanı Dursun Uzunca ve emniyet yetkilileri verdi. 112 Acil Servis ekibi evin yakınında bekletildi.

Şehidin baba evine Türk bayrakları asıldı. Şehidin yakınları ve vatandaşlar, acı haber üzerine eve geldi.

Şehit Mustafa Yaşar'ın bir süre ücretli öğretmenlik yaptığı ancak atanamayınca 2006 yılında polis memuru olduğu öğrenildi. Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görevli Yaşar'ın, eşi ve çocuğuyla Şırnak'ta yaşadığı ifade edildi.

Babasını 9 yıl önce kaybeden ve 3 kardeşin en küçüğü olduğu belirtilen şehit Yaşar'ın, bir ağabeyinin Erzurum'da polis olduğu, Ortaköy ilçesinde özel bir şirkette çalışan diğer ağabeyinin annesiyle yaşadığı öğrenildi.

Şehidin naaşının yarın Şırnak'taki törenin ardından uçakla Merzifon Havaalanı'na, buradan da karayoluyla Aşdağul beldesine getirilerek ikindi namazının ardından toprağa verileceği öğrenildi.

"Vatanına ve milletine sadıktı"

Şehidin annesi ve ağabeyine şehadet haberini veren Aşdağul Belediye Başkanı Dursun Uzunca, gazetecilere yaptığı açıklamada, polis memuru Mustafa Yaşar'ın şehadet haberini saat 19.00 sıralarında aldıklarını ve daha sonra Kaymakam Kenan Aktaş ve emniyet yetkilileriyle ailesine ulaştırdıklarını söyledi.

Şehit Yaşar'ın, Şırnak'taki terör saldırısı sırasında servis minibüsünü kullandığını ifade eden Uzunca, "Mesai bitiminin ardından servis aracıyla emniyetten ayrılan polislerimizi taşırken roketatarlı saldırı düzenlenmiş. Şehidimiz Mustafa Yaşar da aracı kullanıyormuş. Saldırıda yaralandıktan sonra kaldırıldığı hastanede şehit olmuş" diye konuştu.

Yaşar'ın, kısa bir dönem ücretli öğretmenlik yaptığını ve daha sonra polis olduğunu anlatan Uzunca, "Çok üzgünüz, zor bir durum. Çok temiz bir çocuktu, efendi birisiydi. Vatanına ve milletine sadıktı. Bir çocuğu vardı" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Süleyman Yaşar Mustafa Yaşar Şırnak Politika Güncel Haberler

title