Haberler

Şehit Polis Mahmut Bilgin İçin Morgun Kapısına Türk Bayrağı Asıldı - 2

Beypazarı, ŞEHİDİNİ SON YOLCULUĞLUNA UĞURLADI Şırnak'ın İdil İlçesi'nde PKK'lı teröristler tarafından yola döşenen patlayıcıların uzaktan kumandayla patlatılması sonucu şehit olan 3 özel hareket polisinden biri ve bekar olan 23 yaşındaki Mahmut Bilgin, Ankara'nın Beypazarı İlçesi'nde son yolculuğuna uğurlandı.

Beypazarı, ŞEHİDİNİ SON YOLCULUĞLUNA UĞURLADI

Şırnak'ın İdil İlçesi'nde PKK'lı teröristler tarafından yola döşenen patlayıcıların uzaktan kumandayla patlatılması sonucu şehit olan 3 özel hareket polisinden biri ve bekar olan 23 yaşındaki Mahmut Bilgin, Ankara'nın Beypazarı İlçesi'nde son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin annesi 43 yaşındaki Günur Bilgin, "Evladım, mekanın cennet olsun. Kimse ağlamasın, düşmanı sevindirmesin" diyerek metanetini korumaya çalıştı.

İlk görev yeri Ağrı'da 1 yıl görev yaptıktan sonra 2 yıldır Şırnak Valiliği'nde koruma görevlisi olarak çalıştığı, yaklaşık 3 ay önce terörle mücadele eden meslektaşlarını yalnız bırakmamak için çatışma bölgesine gönüllü gönderildi. Ailesinin tek oğlu olan ve 2 kız kardeşi bulunan şehit polis Mahmut Bilgin'in cesur ve çevresinde sevilen biri olduğu, "Arkadaşlarım terörle mücadele ederken ben burada duramam" diyerek, gönüllü olarak çatışmalara gittiği belirtildi.

Cenaze töreninde, Ankara'dan 7 yıl önce Beypazarı Bölge Trafik Denetleme Şube Müdülüğü'ne tayini çıkan şehidin polis babası Yusuf Bilgin, annesi Günnur ile kız kardeşleri Bilge ile Şevval güçlükle ayakta durmaya çalıştı. Şehit polis memuru Bilgin'in ailesinin oturduğu Hacıkara Mahallesi, Alparslan Türkeş Bulvarı üzerinde bulunan apartmandaki daireleri ile Beypazarı Devlet Hastanesi morguna büyük bir Türk bayrağı asıldı. Şehidin cenaze namazı, Amerika'dan gelen kız kardeşi için ikindi namazına bekletildi.

Şehit polis Mahmut Bilgin'in naaşı, Beypazarı Devlet Hastanesi morgundan alınarak ambulans ile Fatih Camii önüne getirildi. Bu sırada ambulansın arkasından binlerce kişi  ellerinde Türk bayrakları eşliğinde 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganı atıp, tekbir getirerek yürüdü. Burada şehidin naaşını Ankara Emniyet Müdürlüğü tören mangası omuzlarına alıp, Fatih Camii avlusuna getirdi.

Şehidin annesi Günnur, Türk Hava Yolları'nda çalışan ve tarifeli uçuşla gittiği Amerika'da acılı haberi alan hostes kız kardeşi 22 yaşındaki Bilge, kendisi de polis memuru olan şehidin babası 45 yaşındaki Yusuf Bilgin, lise öğrencisi 14 yaşındaki küçük kardeşi Şevval Bilgin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, milletvekilleri, emniyet mensupları, aynı görev yerinde çalışan arkadaşları, Trabzon'dan gelen dedesi 83 yaşındaki Raif Bilgin, kaymakamı ve belediye başkanı ile yaklaşık 15 bin kişi katıldı. Şehidin annesi Gunnur oğlunun tabutuna sarılarak, "Evladım, mekanın cennet olsun. Kimse ağlamasın, düşmanı sevindirmesin. Yavrum benim, bittanem" derken, küçük kardeşi Şevval de abisinin tabutuna sarılıp, göz yaşı döktü.

Oğlu gibi polis olan şehidin babası Yusuf Bilgi resmi üniforması ile katıldığı cenazede metanetini korurken, kendisine sarılıp, göz yaşı döken küçük kızı Şevval'i teselli etmeye çalıştı, ancak cenaze namazı kılınırken göz yaşlarına hakim olamadı.

Şehidin arkadaşları ise getirdikleri Trabzonspor formasını tabutunun üzerine örtüp, gözyaşı döktü.

Şehdin cenazesi, ikindide kılınan cenaze namazından sonra helallik alınıp, tören mangası ile omuzlarda bahçe avlusu dışına taşındı. Burada şehidin naaşını tören mangasından alan özel harekatçı mesai arkadaşları bir süre omuzlarda taşıdı. Ardından vatanaşların omuzlarında tekbir getirilerek taşınan şehidin naaşı, Beypazarı Şehitliği'ne götürülerek torağa verildi. - Beypazarı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Beypazarı Devlet Hastanesi Şırnak Valiliği Yusuf Bilgin Ağrı Politika Güncel Haberler

title