Haberler

Şehit Eşini Polis Selamıyla Uğurladı Güle Güle Gözümün Nuru

Edirne'de iki polis memurunu silahla yaralayıp kaçan şüphelinin yakalanması için düzenlenen operasyon sırasında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden 45 yaşındaki Emniyet Müdür Yardımcısı Ertan Nezihi Turan için valilik bahçesinde resmi tören düzenlendi.

Edirne'de iki polis memurunu silahla yaralayıp kaçan şüphelinin yakalanması için düzenlenen operasyon sırasında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden 45 yaşındaki Emniyet Müdür Yardımcısı Ertan Nezihi Turan için valilik bahçesinde resmi tören düzenlendi. Şehit polisin 5 yaşındaki kızı Zeynep Turan, babasının fotoğrafını elinden bırakmazken, 12 yaşındaki Katre Çağla babasının polis şapkasını taktı. Eşi polis memuru Velda Turan ise şehit eşini cenazesinin ardından selam vererek 'güle güle gözümün nuru' sözleriyle uğurladı.

Edirne'de iki polis memuruna tabancayla ateş ederek yaralayıp kaçan şüpheli Özgür Çiçek'in yakalanması için düzenlenen operasyonu yöneten Emniyet Müdür Yardımcısı Ertan Nezihi Turan, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybederek dün şehit oldu. Şehit polis Turan için bu sabah Edirne Valiliği bahçesinde resmi tören düzenlendi. Törene Edirne Valisi Hasan Duruer, 54'ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı, Edirne Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan, Edirne Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, Kırklareli Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, şehit polisin eşi Velda Turan, kızları Katre Çağla ve Zeynep Turan ile çok sayıda polis memuruyla halk katıldı.

BABASININ FOTOĞRAFINA BAKIP AĞLADI

Şehit Emniyet Müdür Yardımcısı Ertan Nezihi Turan'ın Türk bayrağına sarılı cenazesi polis mangasının omuzlarında valilik bahçesine getirildi. Eşinin tabutu önünde gözyaşlarını tutamayan Velda Turan, kızları Katre Çağla ve Zeynep'e sarıldı. Babasının polis şapkasını takarak törene gelen 12 yaşındaki kızı Katre Çağla ve 5 yaşındaki Zeynep Turan, ellerinden düşürmediği babasının fotoğrafına bakarak gözyaşı döktü. Küçük Zeynep'in gözyaşları törene katılanların yüreğini dağladı.

Törende şehit polis memuru Ertan Nezihi Turan'ın özgeçmişi okunduktan sonra, Edirne Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, meslektaşının 23 yıldır ülkenin bekası için onurlu bir şekilde görev yaptığını söyleyerek, 'Değerli meslektaşımız beklenmedik bir anda aniden, aramızdan ayrılmıştır. İl Emniyet Müdür yardımcılığı görevini yürütürken, vefat eden Emniyet Müdürümüz 23 yıldır ülkemizin bekasının devamı, milletimizin can ve malını, namusunu korumak adına ülkemize ve milletimize onur ve gururla hizmet etmiştir. Burada ben özellikle ailesine seslenmek istiyorum. Acınız bizimde acımız ama diğer taraftan büyük bir onur kaynağı. Bu onuru duymalısınız. Bizim için vazife anında vefat eden vazife şehididir. Ne kadar onur, gurur duysanız azdırö şeklinde konuştu.

'GÜLE GÜLE GÖZÜMÜN NURUö

Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm tarafından yapılan duanın ardından şehit polis Ertan Nezihi Turan'ın cenazesi meslektaşlarının omuzlarında tören aracına taşındı. Burada sırada tabutun başına gelen eşi Velda Turan, eşine son kez selam vererek ardından 'Güle güle gözümün nuru' diye uğurladı. Tören aracına konulan Turan'ın cenazesi toprağa verileceği Tekirdağ'da doğru yola çıktı.

KASTEN ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜSTEN TUTULANDI

İki polis memurunu yaraladığı iddiasıyla gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen şüpheli Özgür Çiçek ve arkadaşı Halil Sal kasten yaralama ve kasten öldürmeye teşebbüs suçlarından tutuklandı. Özgür Çiçek'in sevgilisi olduğu öne sürülen Safiye İnal ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Şüphelilerden Özgür Çiçek, adliyedeki sorgusunda iddiaları kabul etmeyerek, 'Bardan çıktıktan sonra kiraladığım araçla dolaştık. Mahallede ne polis aracı ne de polis gördüm. Ben silah kullanmadım, polisleri ben yaralamadım diyerek kendisini savundu.

Çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan şüpheliler Özgür Çiçek ve arkadaşı Halil Sal Edirne Kapalı Cezaevine konuldu. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Gürkan Hasan Duruer Zeynep Turan Politika Güncel Haberler

title