Haberler

Savcı, Tacize Uğrayan Kadının 'Tehdit Mesajını' İsyan Saydı

Güncelleme:

Kendini taciz eden erkeğin kardeşine, "Ölümü bizden olmasın" mesajı atan kadına karşı açılan tehdit soruşturmasına savcı "Doğal refleks" deyip takipsizlik kararı verdi.

Kendisini taciz eden erkeğin kardeşine "Ölümü gelmiş, bizden olmasın" diye mesaj atan genç kadın hakkında 'tehdit' suçundan açılan soruşturmaya takipsizlik verildi. Kararda mesajın bir erkeğin tacizlerine maruz kalan bir kadının isyanı olduğu belirtildi.

SAVCI: TAKİPSİZLİK

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde tacize uğrayan kadını koruyan örnek bir karara imza attı. "Cinsel taciz" suçundan yargılanan A.K., taciz ettiği genç kadının bunalarak kardeşi G.K.'ya attığı "Ölümü gelmiş, bizden olmasın" mesajından şikâyetçi oldu. Savcı Mehmet Taştan, A.K.'yi "tehdit" suçundan hakkında soruşturma başlattığı mağdur kadını suçsuz buldu. Savcı Taştan tarafından verilen takipsizlik kararında, A.K.'nin vekili tarafından savcılığa sunulan dilekçe ile tehdit iddiasıyla şikâyetçi olduğu belirtildi.

"ÖLÜMÜ GELMİŞ BİZDEN OLMASIN"

Kararda, A.K.'nin tacizine uğrayan genç bir kadının, 20 Şubat 2015'te, A.K.'nin kardeşi G.K.'ya mesaj attığı kaydedildi. Kararda, genç kadının, tacizine uğradığı A.K.'nın kardeşi G.K.'ya gönderdiği mesajında, "Abine sahip mi çıkıyorsun, hastaneye mi yatıyorsun, ne yapıyorsan yap, çok kötü olacak. Bıraksın peşimi. Bu nedir ya. Aylardır bununla uğraşıyoruz. Bir geceleri evimi aramadığı kalmıştı onu da yaptı. Mahkemeye verdim. Hapis cezası alacak haberin olsun ben artık uğraşamıyorum ölümü gelmiş bizden olmasın" dediği kaydedildi.

"MESAJ TACİZİN İSYANIDIR"

UYAP üzerinden yapılan araştırmada A.K. hakkında Ankara 41. Asliye Ceza Mahkemesi'nde genç kadına "hakaret" suçundan, "cinsel taciz, hakaret, kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek" suçlarından ise Ankara 12. Asliye Ceza Mahkemesi'nde davalar açıldığı belirtilen kararda, mesajla yaşanan sürecin birbiriyle uyumlu olduğu kaydedildi.

Kararda, "Şüphelinin, müşteki A.K.'nin kardeşi G.K.'ya gönderdiği mesajın, tehditten ziyade bir erkeğin bitmek tükenmek bilmeyen takip ve telefonla tacizlerine maruz kalan bir kadının isyanı olduğu anlaşılabilmektedir. Kaldı ki mesaj müştekiye değil, müştekiyi uyarıp yaptığı cinsel tacizden vazgeçirmesi için müştekinin kardeşi G.K.'ya gönderilmiştir." denildi

"DOĞAL REFLEKS"

Karar da ayrıca, "Bu durum bile şüphelinin şikâyete konu mesajı, tehdit amacıyla değil, müştekinin kendisine yönelik sırnaşıkça hal alan eylemlerini engellemek gayesiyle yazdığını açıkça ortaya koymaktadır. Mesajdaki 'ölümü gelmiş bizden bulmasın' şeklindeki ifadenin, yazının tamamıyla birlikte okunduğunda tehdit suçunun unsurlarını taşımadığı, kendisine yönelik haksız saldırıları sona erdirmek kastıyla ve doğal refleks şeklinde yazıldığı kanaatine varılmıştır." ifadelerine yer verildi. (Kaynak: Milliyet)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Mehmet Taştan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs ANKARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs ANKARAY bedava mı? 1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500

Yorumlar (15)

Adınızı Yazın:

müthiş bir karar harika bir algı sayın savcı beyi kutluyorum

21
1
yanıtYanıtla
...:

Adamdaki cürete bak. Hem taciz ediyor. Hem de tehdit mesajı geldi diye savcılığa veriyor. Artık ne kadar azıtmışlar siz tahmin edin.

18
1
yanıtYanıtla
Ahmetserdar Mobil-IOS:

Aslansın savcım başarılar.

15
4
yanıtYanıtla
bahar:

ne kadar yuzsuz erkekler var yada sapıklar mı deseydım sen kadını hem tacız et sonrada basına geleceklerden yanı bu olayın sonuclarından korkup dava ac bence adamı yuzsuzlukten tutuklamaları lazım hahhahah sen tacız edersen sonunda da karsı taraf tarafından öldurulebılırsın bunu da hesaba katmaları lazım

16
2
yanıtYanıtla
hesMobil-ANDROID:

adaletli savcilarda varmis ilginc

11
1
yanıtYanıtla
efe yilmazMobil-ANDROID:

adalet yerine gelmiş

9
2
yanıtYanıtla
mimMobil-ANDROID:

erdoğanın sayesinde :) hamdolsun

9
2
yanıtYanıtla
adalet? kalkınma?:

işte akpnin yeni türkiyesi = taciz, tecavüz, uyuşturucu, gasp, kapkaç, fuhuş, yolsuzluk, adam yaralama, cinayet vs. vs.

3
7
yanıtYanıtla
kaknüs:

bu nasıl savcı kendi kızına yapılsa aynı doğal refleksi verir mi acaba

1
8
yanıtYanıtla
musaeken:

yerinde bir karar. emsal olur.

8
1
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title