Haberler

Sarp Sınır Kapısı'nda, 250 istilacı su kaplumbağası ele geçirildi

Güncelleme:

Ticaret Bakanlığı'na bağlı Gümrük Muhafaza ekipleri, Sarp Sınır Kapısı'nda yapılan kontrolde, bir kişinin sırtına bantladığı kutuda 250 istilacı su kaplumbağası ele geçirdi. Su kaplumbağaları, Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerine teslim edildi.

Ticaret Bakanlığı'na bağlı Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından kaçakçılıkla mücadele kapsamında yürütülen faaliyetler kapsamında, Gürcistan'dan Türkiye'ye giriş yapmak üzere Sarp Gümrük Sahası'ndaki yolcu salonuna gelen bir kişinin, montunda anormal şişlik olduğunu fark eden ekipler, kaçakçılık şüphesiyle üst araması gerçekleştirdi. Aramada şüphelinin sırt bölgesine bir kutu bantladığı tespit edildi.

Sarp Sınır Kapısı'nda, 250 istilacı su kaplumbağası ele geçirildi

ÇANTADAN SU KAPLUMBAĞALARI ÇIKTI

Kutu açıldığında içerisinde çok sayıda canlı su kaplumbağası olduğu görüldü. Kaplumbağaların hava alması için hava delikli tasarlandığı fark edilen kutunun içinden tam 250 su kaplumbağası çıktı. İstilacı bir türe ait olduğu belirlenen su kaplumbağaları, Doğa Koruma ve Milli Parklar Artvin İl Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Sarp Sınır Kapısı'nda, 250 istilacı su kaplumbağası ele geçirildi

TÜRKİYE'NİN İTHALİNE İZİN VERİLMİYOR

Ayrıca, evlerde beslenen su kaplumbağalarının sahipleri tarafından doğaya terk edilmesi durumunda yayılmacı davranarak ekosisteme zarar verdiği için Türkiye'ye ithaline izin verilmediği belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Doğa Koruma ve Milli Parklar Ticaret Bakanlığı Sarp Sınır Kapısı Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title