Haberler

Sarıyer'de Ahşap Köşk Alev Alev Yandı

Güncelleme:

Sarıyer'de bulunan 3 katlı ahşap köşk alev alev yanarak yan taraftaki 4 katlı binaya sıçradı. İtfaiye ekiplerinin 3 saat süren çalışmaları sonucu yangın söndürüldü. Ahşap köşkün 2 katı kullanılamaz hale geldi.

SARIYER'de, 3 katlı ahşap köşk alev alev yandı. Çok sayıda itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın yan taraftaki 4 katlı binaya sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerinin 3 saat süren çalışmaları sonucu söndürüldü. Ahşap köşkün 2 katının tamamen kullanılamaz hale geldiği yangında, yanındaki binanın duvarında da hasar oluştu.

Büyükdere Mahallesi Çoban Kızı Sokak'ta saat 14.00'te meydana gelen olayda, boş olduğu öğrenilen 3 katlı ahşap köşkün son katında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevler kısa sürede büyüyerek tüm binayı sardı. Alevleri gören sokak sakinlerinin haber vermesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin yangına müdahale ederken, alevler yan taraftaki 4 katlı binaya sıçradı. Yangın ekiplerin yaklaşık 3 saat süren çalışmaları sonucu kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangın sonucu, ahşap köşkün 2 katı tamamen kullanılamaz hale geldi. Yangın sırasında içinde kimsenin bulunmadığı öğrenilen 4 katlı binanın duvarında da büyük çapta hasar oluştu. 1900'lü yılların başında inşa edildiği öğrenilen ahşap köşkün 3 yıldır boş olduğu ve sahibi tarafından satışa çıkarıldığı öğrenildi.

YAN TARAFTAKİ BİNADA OTURANLAR TATİLDEYMİŞ

Sokak sakinlerinden Berat Cankara, "Saat 14.00 sıralarında sokaktan yukarı çıkarken bir duman kokusu aldım. Yan komşularımızın bir şeyler yaktığını düşündüm ilk başta. Arkadaşımla gidip bakalım dedik; çok büyük dumanlar çıkıyordu. İtfaiyeyi aradık, geldiler. Çok büyük bir yangın. İlk defa böyle bir köşkün yandığını gördüm. Şansımıza bina boş. Yan taraftaki binada insanlar vardı ama onlar da tatildeymiş" dedi.

BURALARIN KORUNMASI LAZIM

Fatih Kutluata ise "Buraya yakın oturuyoruz. Bir kokuyla pencerelerimizi açtık. Gidip bir bakalım dedik. Gerçekten çok üzücü bir olayla karşılaştık. Zaten kullanılmıyordu, köhne bir haldeydi. Önceki sahipleri satmıştı zaten, şu an da satılık. Buna müdahale edilmesi için bütün mahalleli olarak gereken yerleri aradık. Yangının etrafa yayılmasından, büyümesinden çok korktuk. Allah'a şükür öyle bir şeyle karşılaşmadık. Bina 100 yıldır vardır. Hep eski binalar burada yeni bina yoktur zaten. Burada biz Ermeni, Rumlarla büyüdük. Çok güzide yerler buralar. Buraların korunması lazım ama maalesef bazı şekilde hallediyorlar bu işleri" diye konuştu.


- İstanbul
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İtfaiye Sarıyer Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title