Haberler

Saran'dan Milli Eğitim Bakanlığı'na acil reform çağrısı: Bir milletin yok edilmesi için bomba ve füzeler şart değil

Güncelleme:

Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, sosyal medya hesabından yayınladığı videoyla Milli Eğitim Bakanlığı'na önemli bir çağrıda bulundu. Saran'ın "Derhal bilimi esas alan A'dan Z'ye reform yapılsın. Eğitim sistemimiz iflas ederse ülke de iflas eder. Güney Afrika'da bir üniversitenin kapısında şöyle yazar: Bir milletin yok edilmesi için bombalar, füzeler şart değildir" ifadelerini kullandığı videoya binlerce beğeni geldi.

Saran Group Yönetimi Kurulu Başkanı Sadettin Saran, sosyal medya platformu Instagram üzerinden paylaştığı videoyla Milli Eğitim Bakanlığı'na acil reform çağrısı yaptı. Saran'ın video mesajı on binlerce kişi tarafından beğenilirken, binlerce kişi de yorum yaptı.

"BİR MİLLETİN YOK EDİLMESİ İÇİN BOMBALAR, FÜZELER ŞART DEĞİL"

Saran, "Geçenlerde lise ve üniversiteler için giriş sınavı yapıldı. Ve maalesef eğitimde durumumuz çok kötü. Bakın Güney Afrika'da bir üniversitenin kapısında şöyle yazar: Bir milletin yok edilmesi için bombalar, füzeler şart değildir. Eğitim kalitesini düşürmek yeter. Aileler bu gidişatı görüyorlar aslında. Çocukları için çaresizce kaliteli eğitim bulmaya çalışıyorlar" dedi.

"KIZ ÇOCUKLARININ OKULLAŞMA ORANINDA YÜZDE 6'DAN DAHA FAZLA DÜŞÜŞ VAR"

Özellikle Anadolu ve Fen Liseleri'ne büyük ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Sadettin Saran, şöyle devam etti:

"İmam Hatip Liseleri'nin sayısı sürekli artırılıyor ama öğrenci sayısı neredeyse hiç artmıyor. Meslek liselerine, teknik liselere, Anadolu ve Fen Liseleri'ne ilgi bir hayli artmasına rağmen oralarda tersi, okul sayısı azaltılıyor. Bir diğer tehlike de kız çocuklarının okullaşma oranında yüzde 6'dan daha fazla düşüş var. O yüzden buradan sesleniyorum: Milli Eğitim'de acilen, derhal bilimi esas alan A'dan Z'ye reform yapılsın. İnanın biz Türkiye olarak ekonomimizi de düzeltiliriz, uluslararası sorunları da çözeriz, her şeyi başarabiliriz. Ama eğitim sistemimiz iflas ederse ülke de iflas eder!"

22 SPOR SALONU YAPTI, ATATÜRK ADINI VERDİ

Toplumsal sorunlara duyarlılığıyla bilinen ve Atatürk adıyla 22 tane spor salonunu okulların hizmetine sunan Sadettin Saran, İstanbul Sözleşmesi'nin iptaline karşı da tutum almıştı.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Güncel

milli eğitim bakanlığı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (11)

haksız mıyım:

tamamen ideolojik açıklamalar. derdin neyse direk onu söyle. yok eğitim meğitim. geç bunları. hem memleketin senin gibi birinden eğitim konusunda alacak tavsiyesi varsa zaten yandığımızın resmidir. sen hemen esas işine dön. kim eşinden ayrılmış, kim boşta ona bak

33
94
yanıtYanıtla
mesut:

Saran mısın nesin boş boş konuşuyorsun. Ağa babaların ne derse onu yapıyorsun.. neye göre silah lazım değil.. Suriye'de olanlar, doğu Akdeniz'de yaşanan olayları görmüyor musun.. Silah ta lazım, eğitimde..

38
89
yanıtYanıtla
Levent Bayrak:

Eğitimli insanlarin %80 i hukümete oy vermiyor.son 5 senede eğitim seviyesinin bu kadar düsmesi normal degil mi

61
45
yanıtYanıtla
DİYAR BEKİR:

BİZ ONLARA DİPLOMALI CAHİLLER DİYORUZ

yanıt14
yanıt10
by nokta:

Eşcinllerin evlenmesini adeta tesvik eden istanbul sözleşmesini destekleyen birisinden okul eğitim vurgusu

yanıt17
yanıt20
Vatan Daş:

ARAPLARI BELEŞ OKUYORKEN KENDİ VATANDAŞLARIMIZ BİR DÜNYA MASRAFLA ÇOCUK OKUTMAYA ÇALIŞIYORLAR. ADALETİN BİTİRİLDİĞİ BİR ÜLKEDE YAŞIYORUZ. ARTIK BİR EVDE 2 VEYA 3 ÇOCUK VARSA ANCAK BİRTANESİ ÜNİVERSİTE OKUYABİLİRSE OKUR.

45
50
yanıtYanıtla
Hamit Gündoğdu:

Çok doğru bombaya fuzeye gerek yok demesi çünkü insan akıl yoluyla bu tip acıları unutmaz ve aklı Salih olarak tedbirini alır. Ama eğitimde yapılan yanlışlar milleti özünden, sözünden ve her türlü inançtan uzaklaştırılmış.bilgi yok zaten.

72
10
yanıtYanıtla
Mehmet Karadeniz:

walt disneyin ,warner bross un türkiye temsilcisi saran group eğitimle çok ilgilendiği belli zaten

58
24
yanıtYanıtla
osman kara kara:

"Eğitim seviyesi arttıkça akp oyları azalıyor" Diyordu bir zamanların eski enerji bakanı!

53
22
yanıtYanıtla
Emirhan Yıldız:

kendince dine saldırmak istemişsin ama dolanbaçlı bi yol seçmişsin 1.pandemide eğitim kalitesi düştü 2.okumak istemeyen cocuğa veya aileye 12 sene okuma şartı olması abesle iştigal 3.sonuç çıraklıkdan gelmeyen sektörlerde yabancı işçiden şikayetçi olursunuz

11
21
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title