Haberler

Şanlıurfa haber... Diyarbakır ve Şanlıurfa'nın 5 yıllık kalkınma planı hazırlanacak

Güncelleme:

Şanlıurfa haberler: Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen çalıştayla, Diyarbakır ve Şanlıurfa'nın 5 yıllık kalkınma planı belirlenecek.

Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen çalıştayla, Diyarbakır ve Şanlıurfa'nın 5 yıllık kalkınma planı belirlenecek.

Diyarbakır'da bir otelde gerçekleştirilen "Karacadağ Kalkınma Ajansı 2024-2028 TRC2 Bölgesi Bölge Planı" çalıştayında, ajansın genel sekreteri Hasan Maral tarafından kalkınma planına ilişkin sunum yapıldı.

Maral, bu kapsamda yürütülecek çalışmalara ilişkin AA muhabirine, Diyarbakır ve Şanlıurfa'dan sorumlu kalkınma ajanslarının 2009'dan beri bölgede faaliyetlerini sürdürdüğünü söyledi.

Bölgede önemli temel temalardan "tarım", "kırsal kalkınma", "sanayi", "turizm" ve "kültürel miras" sosyal gelişme eksenlerinin, aktörleriyle bir araya gelinerek tartışılacağını anlatan Maral, "Burada plan, kurgu ve vizyon önerisi geliştirdik. Hedef stratejilerimiz var. 4 ayrı oturum yaparak alanında yetkin kişiler, yeni dönem bölge planına ilişkin görüş, öneri, plan ve projelerine ilişkin detaylar verecek. Bu aldığımız bilgiler doğrultusunda mevcut durum analizleri yapılarak, eldeki diğer durum setleri de irdelenerek taslak hazırlanacak." dedi.

Bu planla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın haziranda yayımladığı genelge doğrultusunda çalışmalara başlandığına işaret eden Maral, 2023'ün ilk yarısında da Cumhurbaşkanı'nın onayıyla gelecek 5 yıllık döneme ilişkin faaliyete geçeceklerini belirtti.

Maral, "Diyarbakır ve Şanlıurfa'nın önümüzdeki 5 yıllık kalkınma planını hazırlıyoruz. Bunları hazırladıktan sonra potansiyellerimizi harekete geçirecek alanların, yatırım ortamının iyileştirilmesi için atabileceğimiz adımların, beşeri sermaye ve turizm gibi alanlarda kurum ve kuruluşların yapması gereken faaliyetlerin altını doldurmuş alacağız. Yeni stratejilerle 2014-2023 yılları arasında ulaştığımız hedeflerimizin üzerine yeni performans göstergeleri ekleyerek yeni bir kademeye atlamış olacağız." diye konuştu.

Çalıştay, "Üretim ve Dış Ticaret", "Turizm ve Kültürel Miras", "Sosyal Kalkınma" ile "Tarım ve Kırsal Kalkınma" oturumlarıyla sürüyor.

Kaynak: AA / Güncel

Karacadağ Kalkınma Ajansı Diyarbakır Şanlıurfa Haberler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

İndirim sinyali mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz sözleri kafa karıştırdı

İndirim sinyali mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz sözleri kafa karıştırdı

Bakmadan Geçme

A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Van Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Van Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP iade-i ziyareti hazmedemedi, kibarlıktan anlamadılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP iade-i ziyareti hazmedemedi, kibarlıktan anlamadılar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title