Haberler

Şanlıurfa'daki Terör Saldırılarına İlişkin Dava

Şanlıurfa'da Balıklıgöl Devlet Hastanesinin acil servisinde görevli 2 polis memurunun şehit edilmesi ve AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanlığına bombalı saldırı düzenlenmesine ilişkin davaya devam edildi.

Şanlıurfa'da Balıklıgöl Devlet Hastanesinin acil servisinde görevli 2 polis memurunun şehit edilmesi ve AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanlığına bombalı saldırı düzenlenmesine ilişkin davaya devam edildi.

Şanlıurfa 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuklu sanıklar Hidayet D, Mahmut T, Semih A. ve Tarık Y, hazır bulundu.

Tutuklu diğer sanıklar Erdal D, Servet K, Ömer A, Recep Ç, Vedat D. ve Şilan Ç. ise mahkemeye dilekçe göndererek, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemiyle (SEGBİS) duruşmaya katılmayacaklarını bildirdi.

Mahkeme başkanının sanıklara atılı suçları ve haklarını okumasının ardından olay günü AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanlığında görevli polis memurları Mehmet Güler ve İbrahim Kubilay Boztaş, davaya müdahillik talebinde bulundu.

Güler ve Boztaş, taleplerinin kabul edilmesinin ardından saldırıda yaşananları anlattı.

Güler, AK Parti İlçe Başkanlığının güvenlik kamerası görüntülerinin tutulduğu odada bulunduğu sırada yüzleri maskeli iki kişinin, binanın merdivenlerinden giriş kapısına doğru geldiğini söyledi.

Gelen kişileri kontrol etmek amacıyla giriş kapısına doğru yürüdüğü sırada cam kırığı sesi duyduğunu anlatan Güler, "Koridor duvarını kendime siper ederek giriş kapısının penceresinden baktığımda bir kişinin patlayıcının fitilini ateşleyerek içeri attığını gördüm. Tabancamı çıkararak ik el ateş ettim. Daha sonra uzun namlulu silahı almak için odaya geri geldiğim sırada patlama oldu. Uzun namlulu silahı aldıktan sonra dışarıya doğru rastgele ateş ettim. Daha sonra karakol ekipleri geldi. Olayın ardından yakalanan kişinin eşkali ile bombayı attığını gördüğüm kişinin eşkali aynıydı. Olay nedeniyle şikayetçiyim." diye konuştu.

Boztaş ise olay günü geçici görevle ilçe teşkilatında görevli olduğunu, önce cam kırığı ardından silah sesi duyduğunu ifade etti.

Olayın ardından koridorda patlayıcıyı sönmüş halde gördüğünü kaydeden Boztaş, sanıklardan şikayetçi olduğunu belirtti.

Daha sonra söz alan sanık avukatları, ilçe başkanlığına yapılan saldırı ile polis memurlarının şehit edilmesi olaylarının birbirinden bağımsız olaylar olduğunu ileri sürerek dosyaların ayrılmasını istedi.

Müvekkillerinin olaylarla ilişkisinin bulunmadığını iddia eden sanık avukatları, uzun tutukluluk süreleri göz önüne alınarak tahliye ya da adli kontrol şartı ile salıverilmesi talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, yaptığı değerlendirmenin ardından duruşmayı sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek erteledi.

AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanlığına 28 Ağustos 2015'te bombalı saldırı düzenlenmiş, aynı sırada Balıklıgöl Devlet Hastanesinin acil servisi çıkışında polis memurları Tanju Sakarya ve Fatih Kılbey, araçlarında uğradıkları silahlı saldırıda şehit edilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Güler Balıklıgöl Şanlıurfa AK Parti Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler?
title