Haberler

Şanlıurfa'da Zabıta Aracına Kapatılan Çocuğu Yurttaşlar Kurtardı

Güncelleme:

Şanlıurfa'da zabıta, Balıklıgöl'de dilencilik yaptığı iddiasıyla yakaladığı bir çocuğu zabıta aracına kapattı. Ağlayan çocuk, vatandaşların tepkisi üzerine araçtan indirildi. Zabıta, kendisine tepki gösteren çevredekilere, "Bu çocuk dilencilik yaparsa büyüdüğünde de dilencilik yapamaz. Ne yapabilir? Balicilik yapar, hırsızlık yapar" dedi.

Şanlıurfa'da, Balıklıgöl'de dilencilik yaptığı iddiasıyla yakalanıp zabıta aracına kapatılan çocuğun ağladığını fark eden yurttaşlar, zabıtaya tepki gösterdi. Bir zabıta görevlisi ile yurttaşlar arasında çocuğun arabada uzun süre tutulması nedeniyle tartışma çıktı. Zabıta görevlisi, kendisine tepki gösterenlere, "Abi sen bu çocuğa bakma, bu çocuk her zaman böyle yapar" dedi.

POLİS ARAÇTAN İNDİRDİ

Olay yerine gelen polis, çocuğu araçtan indirdi. Bir yurttaş, zabıta görevlisine, "Kendi çocuğun olsa böyle yapar mısın" diye sordu. Zabıta, "Kendi çocuğum olsa dilencilik yaptırmam. Bu çocuk dilencilik yaparsa büyüdüğünde de dilencilik yapamaz. Ne yapabilir? Balicilik yapar, hırsızlık yapar" diye konuştu.

"DAHA DÜN 23 NİSAN'DI"

CHP Haliliye İlçe Başkanı İbrahim Halil Alagöz, zabıtanın çocuğa yaşattıklarına tepki göstererek şunları söyledi:
"Vatandaşların sesini duyması üzerine olaya müdahalesiyle çocuk araçtan çıkarılmış. Konulmuş olan araç, kapalı bir araç. Çocuğun konulduğu araçta nefes alması bile zor. Zabıtanın böyle bir şey yapması üzücü ve suçtur. Hiçbir kurum ve şahsın bir çocuğa bunu yapma hakkı asla yok. Üstelik dün 23 Nisan'dı. Yanı TBMM'nin açılış yıldönümüydü. Mustafa Kemal Atatürk tarafından o gün Çocuk Bayramı olarak bütün dünya çocuklarına armağan edilmişken bugün de böyle üzücü bir olayın yaşanması bizleri de ayrıca derinden üzdü. Bunu yapanları şiddetle kınıyoruz."
Kaynak: ANKA / Güncel

Şanlıurfa Tragger Zabıta Çocuk Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title