Haberler

Şanlıurfa'da vahşet! Acı içinde havlayan köpeği 7. kattan aşağı attılar

Güncelleme:

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde bir köpek 7 katlı apartmanın çatısından aşağı atıldı. Köpeğin sürekli havladığını fark eden vatandaşlar olayın görüntülerini kaydetmeye çalışırken köpeğin çatı katından aşağı atıldığı anlara tanık oldu. Köpeğin atıldığı anlar vatandaşların cep telefonu kamerasına saniye saniye yansırken, durumun öncesinde polise bildirilmemesi ise sosyal medyada büyük tepki çekti. Yaşanan olay, hayvan hakları yasasının bir an önce hayata geçirilmesinin önemini de gözler önüne serdi.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesi Ziyaret caddesinde bulunan 7 katlı bir binanın çatısında korkunç bir olay yaşandı. Binanın çatı katına bırakılan köpek, sürekli havlamaya başladı. Vatandaşlar havlayan köpek sesinin çatıdan geldiğini fark etti.

KORKUNÇ GÖRÜNTÜ KAMERAYA SANİYE SANİYE YANSIDI

Vatandaşların fark etmesi ve ellerine cep telefonunu alarak olayı kaydetmek istemesi sonrasında köpek 7 katlı bina çatısından aşağıya doğru atıldı. Köpeğin binadan atıldığı anlar cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı.

POLİSE İHBAR EDİLMEMESİ TEPKİ ÇEKTİ

Çatıdan atılan köpek zemine şiddetle çarparak telef oldu. Köpeğin atıldığı anlar vatandaşların cep telefonu kamerasına saniye saniye yansırken, durumun öncesinde polise ihbar edilmemesi ise sosyal medyada büyük tepki çekti.

HAYVAN HAKLARI YASASI HANGİ AŞAMADA?

Hayvanseverlerin uzun süredir Meclis gündemine gelmesini beklediği düzenleme için AK Parti yönetimi TBMM tatile girmeden önce yasalaştırma planı yapıyor.

Bu konudaki son kararın, önümüzdeki günlerde ilgili bakanlıkların katılımı ile yapılacak koordinasyon toplantısında kesinleşmesi bekleniyor. Başlangıçta "Hayvan Hakları Kanunu" olarak düşünülen yasa teklifi, mevcuttaki gibi "Hayvanları Koruma Kanunu" teklifi adı altında Meclis'e sunulacak.

Türkiye'de Hayvanları Koruma Kanunu, 2004 yılında yürürlüğe girdi. Hayvanların, "eşya, mal" kapsamında değerlendirildiği mevcut yasada, hayvanlara karşı işlenen suçlar, Kabahatler Kanunu çerçevesinde, hafif para cezasıyla cezalandırılıyor. Ancak mevcut düzenleme, cezaların caydırıcı olmaması, hayvanların "mal olarak" tanımlanması ve korumaya dönük önlemler yeterli olmadığı gerekçesiyle kamuoyunda uzun süredir eleştiriliyor.

Hayvanlara yönelik eziyet, kötü muamelenin önlenmesi, hayvanların sokağa terk edilmesine karşı önlemler alınmasına ilişkin yeni bir yasal düzenleme yapılması konusunda TBMM'de siyasi partiler arasında aslında bir uzlaşma var.

DÜZENLEMEDE NELER VAR?

Yasa teklifinde yer alması planlanan diğer bazı önemli düzenlemeler şöyle:

  • Mevcut düzenlemede "mal, eşya" kapsamında değerlendirilen hayvanlar "canlı" olarak tanımlanıyor ve yaptırımlar da buna göre düzenleniyor.
  • Mevcut yasadaki "süs hayvanları" ifadesi, yeni düzenlemede yer almayacak. Petshoplardan hayvan satışı yapılamayacak, bunun yerine hayvan edinmek isteyenler kataloglardan seçim yapabilecek.
  • Hayvan neslini yok etme, öldürme, tecavüz, gibi her türlü kötü muamele, hayvanların dövüştürülmesi suçları TCK kapsamında hapis cezası ile cezalandırılabilecek. Bir hayvan neslini yok edecek şekilde avlananlara 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası öngörülüyor.
  • Sokakta yaşayan hayvanların uyutulmasına son verilecek, bunun yerine üremelerinin engellenmesi için kısırlaştırma yoluna başvurulacak. Belediyelerin sorumluluklarının artırılarak, hayvanları korumaya yönelik kaynak ayırma yükümlülüğü getirilmesi planlanıyor. Bu konuda merkezi yönetim tarafından belediyelere kaynak aktarılması ve kısırlaştırma işleminden de sorumlu tutulması planlanıyor.
  • Sahiplenilmiş hayvanların sokağa terk edilmesini engellemek için hayvanlara kimlik verilecek. Hayvanını sokağa terk edenlere ise para cezası verilecek. Bu kapsamda verilecek para cezasının 2 bin liradan az olmayacağı ifade ediliyor.
  • Mevcut yasada da var olan il hayvan koruma kurulları daha işlevsel hale getirilecek. Hayvanları koruma konusundaki kararları alma, izleme görevi olan vali başkanlığındaki koruma kurulları 3 ayda bir toplanacak.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Şanlıurfa Suruç Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (11)

Murat Akkaya:

insan hakkı olmayan yerde hayvana sıra gelir mi

68
3
yanıtYanıtla
Osman Tuna :

Zalimler için yaşasın cehennem!

67
2
yanıtYanıtla
Vatandaş :

Ne oldu lan vicdanınıza, insanlığınıza? Ne zaman bu kadar kötü olduk biz? Şeytan görse şu yapılanı şeytanlığından utanır; Allah belanızı versin!

56
1
yanıtYanıtla
ahmet dalkıran:

Hiç mi vicdanınız yok, hiç mi içiniz sızlamadı o hayvanı oradan atarken. En kötü size ne yapmış olabilir, oradan ne diye atıyorsun, insanlıktan nasibini almamış yaratık. Ha burada hayvanları korumak bir insanlık görevimiz ama hayvanları da insanlardan öte tutanlar var ben bunlara da karşıyım.

44
4
yanıtYanıtla
Pole star:

Şanlıurfa!!! insana bile(kendi akrabaları dahil) saygıları yok ki hayvana olsun...

yanıt13
yanıt1
tövbekar 34:

merhamet etmeyen merhamet olunmaz insanlik ölmüs aglayani yok

41
0
yanıtYanıtla
Büşra Uçan:

inşallah aynı şekilde sizede yapıp sizide öyle aşağıya atarlar yaptıkjlarınızın bin beterini yaşayın

26
1
yanıtYanıtla
Büşra Uçan:

"Küçük bir serçeyi veya ondan büyük her hangi bir canlıyı haksız yere öldüren kimseden Allah Teâlâ bunun hesabını mutlaka soracaktır!"

26
1
yanıtYanıtla
HAKAN ARSLANOĞLU:

O hayvanı atan insan insan değildir. O İnsan kesinlikle insanların gittiği hastaneye götürülmesin veterinere götürülsün gerekli kontroller yapıldıktan sonra adliye ye oradan cezaevine gider inşallah.

26
0
yanıtYanıtla
corç:

o yavrucuğun gözleri kendisine bunu yapanı ve bu vahim olayı kaydetti. vakti geldiğinde hesabı sorulacak. nasıl bir kafadır ki bu evrenin bir sahibi olmadığına, yaptığı kötülüklerin yanına kar kalacağına inanabiliyor. Hadi dine inanmıyorsanız bile bizi yaptıklarımızdan sorumlu tutacak bir tanrının yokluğu kabul edilemez. Öteki dünyada vay halinize. Şeytanlar! Canımı yakan bunun bu dünyada yanınıza kar kalacak, sizden hesap sorulmayacak olması.

23
1
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title