Haberler

Şanlıurfa'da Muhtar Toplantısında Gerginlik

Şanlıurfa'da muhtar toplantısında gerginlik Şanlıurfa'da, muhtarların katıldığı istişare toplantısında kısa süreli gerginlik çıktı.

Şanlıurfa'da muhtar toplantısında gerginlik

Şanlıurfa'da, muhtarların katıldığı istişare toplantısında kısa süreli gerginlik çıktı. Toplantıya katılan muhtarlar, kendi sorunlarının görüşüleceği için toplantıya çağrıldıklarını, ancak toplantının siyasi bir propagandaya dönüştüğünü ileri sürerek toplantı salonunu terk etti.

Şanlıurfa ve ilçelerinde görevli yaklaşık 100 muhtar, sorunlarının görüşüleceği gerekçesiyle Şanlıurfa Öğretmenevi'nde yapılan toplantıya çağrıldı. Muhtarların maaş, sigorta primi ve sekreter alımı konularında istişarenin yapılacağı toplantıda merkez Haliliye İlçesi Muhtarlar Derneği Mehmet Deniz, Şanlıurfa Sivil Toplum İzleme Platformu Başkanı Faruk Akbaş açıklamada bulundu. Yaklaşan 7 Haziran genel seçimlerinde Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları, kanaat önderleri ve muhtarlar olarak biraraya geldiklerini ifade eden Sivil Toplum İzleme Platformu Başkanı Faruk Akbaş burada milletvekili profili için açıklamada bulunduklarını belirterek şöyle konuştu:

"Şanlıurfa'da yaşayan her bir ferdimiz, ülkemizin içinde bulunduğu süreci çok iyi takip etmektedirler. Bu süreçte dünyanın gözbebeği GAP'ın başkentti Şanlıurfa'nın hak ettiği seviyeye gelebilmesi için ve ülkemiz için bir lokomotif görevini üstelenebilmesi için mutlaka hakla bütünleşmiş milletvekilleriyle bu şehrin temsil edilmesini istiyoruz. Şanlıurfa'da gerek bilgi birikimiyle, gerek kariyeriyle, toplumdaki karşılığı bulunan ve görevini layıkıyla yapacak, çözüm sürecinde etkin rol alacak çok değeri akademisyen, bürokrat ve kanaat önderleri arasından 12 kişilik bir listenin çıkartılmasını istiyoruz. Bizler çok şey istemiyoruz. Hakkımızı istiyoruz. Şanlıurfalıların görüşleri dikkate alınmadan, bu kenti tanımayan birilerini 12 kişilik listeye alınması halinde Şanlıurfalıların buna sıcak bakmayacağı ve tepki koyacakları tüm yetkililer tarafından bilinmelidir."

Akbaş'ın ardından söz alan merkez Haliliye İlçesi Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Deniz ise Şanlıurfalı aday istediğini belirtmesi üzerine toplantıda bulunan diğer muhtarlar arasında tepkiye yol açtı. Tepkilerin artması üzerine Deniz, siyasi açıklamasını yarıda tamamlayarak, gazetecilere muhtarların maaş, sigorta primi ve sekreter alımı konusunda girişimlerde bulunduğunu ifade etmesi üzerine, muhtarlar toplantı salonunun terk etti. Kısa süreli gerginliğin yaşandığı toplantıda Çamlıdere Mahalle Muhtarı Yasin Küçük, "Bizi toplantıya sorunlarımızın çözümü konusu için çağırdılar. Ancak toplantının maksadının siyasi oluşu nedeniyle toplantıyı terk ettik" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Deniz Faruk Akbaş Şanlıurfa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title