Haberler

Şanlıurfa'da 'acı biber' yarışması

Güncelleme:

ŞANLIURFA Büyükşehir Belediyesi'nce 'Dünyanın En Lezzetli Acısı Urfa İsotu' sloganıyla düzenlenen yarışmada kadınların hazırladığı yılın en acı ve en lezzetli isot olarak adlandırılan pul biberi seçildi.

ŞANLIURFA Büyükşehir Belediyesi'nce 'Dünyanın En Lezzetli Acısı Urfa İsotu' sloganıyla düzenlenen yarışmada kadınların hazırladığı yılın en acı ve en lezzetli isot olarak adlandırılan pul biberi seçildi. Renkli görüntülerin yaşandığı yarışmaya katılan ünlü türkücü Mahmut Tuncer, pandemi sürecinde koronaya yakalanmamak için bir kaşık acı pul biberi çay gibi kaynatıp içine şeker atarak içtiğini ve kendini virüsten koruduğunu söyledi.

Şanlıurfa mutfağının baş tacı olarak bilinen acı pul biber yarışması bu yıl "Dünyanın En Lezzetli Acısı Urfa İsotu" sloganıyla düzenlendi. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen acı isot yarışmasında kadınların büyük uğraş ve emek vererek hazırladıkları pul biberler, çiğköftelik ve yemeklik olarak 2 ayrı kategoride toplam 246 kişinin katılımıyla yarışma düzenlendi.

Çok sayıda davetlinin katıldığı yarışmada Şanlıurfa'nın başta isot olmak üzere keten köyneği fıstığın, üzümün, buğdayın ve birçok ürünün merkezi olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, "Şanlıurfa bir gastronomi kentidir. Hem evlerimizde hem de lokantalarımızda yemeklerimiz güzeldir. Urfa isotu ve bu isotla yapılan çiğköftemizde bu soframızın vazgeçilmez yemeklerindendir. Başka şehirler şimdi çiğköfte yapmayı alışmışlar. Hatta bazen bana Başkan bizim çiğköfteyi başka şehirler almış diyorlar. Hayır diyorum onlara. Çünkü çiğköftenin ana yurdu Şanlıurfa'dır. Biz çiğköfteyi yaparken özel buğdaydan özel isottan güzel muhabetlerle yapıyoruz" dedi.

JÜRİ ÜYELERİNİN AĞZI YANDI

Renkli görüntülerin yaşandığı yarışmada yılın 'en acı ve en lezzetli isot olarak adlandırılan pul biberin ilginç yöresel isimlerin konulduğu cam kaselerde sergilendi. Jüri üyelerinin tek tek koklayarak ve tadına bakarak oylama yaptığı yarışmada bol bol su içti. Yarışma sonunda; yemeklik kategorisinde birinciliği Esra Çıkma, ikinciliği Hülya Karcı, üçüncülüğü Merve Peker alırken, mansiyon ödülüne ise Zehra Taşsever layık görüldü. Çiğköftelik kategorisinde dereceye giren isimler belirlendi.

TUNCER, ÇAY YERİNE İSOT DEMLEMİŞ

Acı isot yarışmasına katılan ünlü türkücü Mahmut Tuncer, isotun her derde deva olduğunu belirterek, "Pandemi döneminde Urfa isodunu hepimiz çok iyi tanıyıp biliyoruz. Acısı boğazdan aşağıya inmez. İstanbul'daki evimde çay yerine demliğe bir kaşık isot koydum. Sıcak suyu karıştırdım. Kıpkırmızı bir rengi oluyor. Bizim hanım dedi ki ne yapıyorsun? Ben de 'yeni bir şey icat ediyorum' dedim. O isotlu suyu çay gibi içmeye başladım. Baktım çok acı oldu içine şeker attım. Sonra bir doktor arkadaşımla görüştüm. Doktorda pandemi sürecinde isodun boğaza iyi geleceğini söyledi. Bunu sık sık yapıyorum" dedi.

Yarışma ardından dereceye giren biberle yapılan çiğköfteler  türküler eşliğinde konuklara ikram edildi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title