Haberler

Saniye Saniye Can Pazarı

Güncelleme:

Umutları tükenen kayıp yakınlarının her geçen saat sinirleri gerilirken herkesi dehşete düşüren bir olay yaşandı.

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesi girişinde bulunan 970 metre uzunluğundaki Çaycuma Köprüsü'nün yaklaşık 100 metrelik bölümü dün çöktü. Yayalar, bir otomobil ve bir minibüs, Filyos Çayı'na düştü. Köprünün çöken bölümüyle Filyos Çayı'na düşen otomobildeki 2 kişi şans eseri kurtuldu. Minibüsteki 10 kişi ve köprünün üzerinde yürürken Filyos Çayı'na düşen 5 yaya ile birlikte toplam 15 kişi ise kayıp.

Çaycuma'da yaşanan köprü faciasında olay yerinden canlı yayın yapan haberciler de sabırların tükendiği acı bir olaya tanıklık etti.

Olay, televizyon kanalları canlı yayındayken gerçekleşti. Umutları tükenen kayıp yakınlarının her geçen saat sinirleri gerilirken herkesi dehşete düşüren bir olay yaşandı.

CNNTÜRK ekranlarında canlı yayında bir kişinin suya atladığı görüldü. Filyos Çayı boyunca sürüklenen kişinin, bir süre sonra gücü tükendi. Kıyıya yaklaşan ve kayalıklara tutunmaya çalışan kişinin yardımına ilk olarak çevredeki bir kişi koştu. Sudaki kişiye sopayla ulaşmaya çalışan kişinin çabaları sonuç verdi. Kurtarma ekiplerinin de yardımıyla sudaki kişi güçlükle karaya çıkartıldı.

MUZİCE KURTULUŞ

Çaycuma'da Filyos Çayı üzerindeki köprünün çökmesi sonucu aracıyla suya düşen Seyfi Baysal, "Çok dehşet verici bir andı. Bizim de yaşamamız, hayatta olmamız bir mucize" dedi.

AA muhabirine yaşadıklarını anlatan restoran işletmecisi Baysal, bir arkadaşıyla birlikte araçla köprüden geçtikleri sırada bir şeyler olduğunu anladığını belirtti.

Baysal, "Çok dehşet verici bir andı. Köprüden çatırtı sesleri geldi. Artık geri dönecek bir zamanımız kalmamıştı. Hızla karşıya geçmeye çalıştık ama ulaşamadan köprü çöktü. Araçta iki kişiydik. Aracımız suda sürüklenirken camları açtık. Yanımdaki arkadaşımın kolu çıkmıştı. Yaklaşık 15 dakika suda mücadele verdik, 50 metre sürüklendikten sonra birbirimize yardım ederek su kenarına çıkmayı başardık"dedi.

Olay anında arkalarında küçük bir yolcu otobüsünü de gördüğünü belirten Baysal, şöyle devam etti:

"Zaten bizim de yaşamamız, hayatta olmamız bir mucize. Bence yıkılan köprüyle birlikte gitti otobüs. Ortam çok dehşet vericiydi. Köprü çatırtıların ardından hemen ikiye ayrıldı ve aniden baş aşağı bir bayır iniyor gibi olduk. Ve hemen suya girdik. Ben araçtan daha çabuk çıkabildim,aracımız tam suya gömülmeden çıktım. Arkadaşım da tam gömülmek üzereyken çıkmayı başardı. Ben kıyıya çıktım,baktım arkadaşım çıkamıyor, tekrar onun için atladım ve yardımlaşarak çıktık. Önümüzdeki bir otomobil vardı onu da hatırlıyorum ama onlar kurtardı. Köprü çökmeden onlar karaya çıkmayı başardı"

HELİKOPTERLE ARAMA YAPILDI

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Başkanlığı'ndan talep edilen helikopter de akşam saatlerinde ilçeye geldi. Afet ve Acil Durum Başkanlığı yetkililerinin gece Filyos Çayı üzerinde tarama yapmak istediklerini kaydeden Güngör,

"Biz helikopterin sabah aramalara katılacağını düşünüyorduk. Ancak helikopter akşamdan geldi ve şu anda çay üzerinde projektör ile tarama yapıyor" dedi.

KAYIPLARIN ADLARI

Minibüste bulunan yolcular ve yayaların isimleri belli oldu. Minibüs sürücüsü: İsmail Örenbaş Yolcular: Mehmet Başören, Meryem Başören, Tahir Özkafa, Kadın Saraç, Serdar Saraç, Aziz Gülşen, Kemal Gülşen, Sezgin Gülşen, Alim Başören Yayalar: Hayriye Güner, Nazife Kabuk, Veli Kaya, Necati Azaklıoğlu, Ali Rıza Kaya.

MEZAR YERİ KAZILDI

Babası ve yegenini kaybeden Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, "Babamın bağları çok güçlüydü, her hafta Çaycuma'ya gelir arkadaşlarıyla sohbet ederdi. Beni çok rahatsız etmezdi. Resmi görevlilere engel olmak istemezdi. Babam bizim arkamızda bir neferdi, dayanaktı. Hep icraatlarımızı takip ederdi" dedi. Gülşen, yeğeni Sezgin Gülşen'in Akdeniz Üniversitesi Ekonometri Bölümü öğrencisi olduğunu belirterek, "En büyük acımız orada. Yeğenim dedesini çok severdi, dedesi de onu. Allah ikisini beraber edebiyete intikal ettirdi" diye konuştu.

Bu arada Yolgeçen köyü sakinlerinin, cesetleri bulunmamasına rağmen minibüsteki 10 yolcu için köy mezarlığında mezar yeri kazdığı görüldü.

Kaynak: Güncel

Mithat Gülşen Filyos Çayı Saniye Can Çaycuma Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title