Haberler

Sanık Avukatından İzleyici Baskısı İddiası

Antalya'da birlikte yaşadığı Deniz Aktaş'ı vurup öldürmekten yargılanan Lokman Barış Çelik'in avukatı Necip Bağırsakçı, Aktaş'ın yakınlarını yargıyı baskı altında tutmakla itham edip, "20 yıllık meslek hayatımda bu kadar katılan baskısına uğramadım" dedi.

Antalya'da birlikte yaşadığı Deniz Aktaş'ı vurup öldürmekten yargılanan Lokman Barış Çelik'in avukatı Necip Bağırsakçı, Aktaş'ın yakınlarını yargıyı baskı altında tutmakla itham edip, "20 yıllık meslek hayatımda bu kadar katılan baskısına uğramadım" dedi.

Antalya'da 2 yıldır birlikte yaşadığı 21 yaşındaki Deniz Aktaş'ı geçen 4 Mart gecesi dövüp polis kapıya gelince de tabancayla öldürdüğü iddiasıyla, internet kafe işletmecisi 41 yaşındaki Lokman Barış Çelik'in yargılanmasına 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Tutuklu sanık Çelik'in hazır bulunduğu duruşmayı, Deniz Aktaş'ın annesi Figen Yetişkin ile birlikte Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun da aralarında bulunduğu kadın örgütlerinden bir grup kadınla birlikte Bodrum Yalıkavak'ta işadamı Ahmet Bayer'in villasının balkonundan düşerek ölen manken Aslı Baş'ın babası Mehmet Yavuz Baş da izledi.

HAKKIMIZDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Anne Figen Yetişkin'in avukatı İpek Bozkurt, mahkemeye olay sonrası çekilen fotoğrafların bulunduğu bir CD sundu. Öldürülen Deniz Aktaş'ın vücudundaki üç kurşun giriş çıkış noktalarını gösteren örnekleri de dosyaya ibraz eden avukat Bozkurt, çok sayıda avukatla duruşmaya katılmalarından birilerinin rahatsız olduğunu söyledi. Bozkurt, "Biz avukatlık görevimizi yerine getirirken sanığın annesi tarafından, çok sayıda avukat ile duruşmaya katılarak mahkeme heyeti ve başkanlığınıza karşı adil yargılamayı etkileme girişiminde bulunulduğu iddiasıyla hakkımızda suç duyurusunda bulunuldu" dedi.

SANIK TESLİM OLMAYINCA TEKRAR DIŞARI ÇIKTIK

Duruşmada tanık olarak dinlenen polis memurlarından Ali Osman T., ihbar üzerine 3 dakikada olay yerine gittiklerini belirterek, şöyle dedi:

"Gittiğimizde binanın dış kapısı kapalıydı. Kapıyı 5-10 dakika kadar sonra açtırabildik. Yukarı çıkarken 3 el silah sesi geldi. Lokman Barış Çelik 15-20 dakika sonra kapıyı açarak içeriye benimle birlikte diğer polis memuru arkadaşım Yasin'in girmesini söyledi. Arkadaşımdan diğer odalara bakmasını istedim. Lokman Barış Çelik beni bir odaya götürdü. Sandalyeye ters oturup belindeki tabancayı çıkardı. Ben kendisiyle 20-25 dakika konuşup silahı vermesi için ikna etmeye çalıştım. Ancak ikna edemeyince tekrar dışarı çıktık. Bu sırada Deniz Aktaş'ın öldüğünü öğrendik. Sanık da ailesiyle görüştükten sonra teslim oldu."

Figen Yetişkin'in avukatlarından Deniz Yıldırım'ın, silah sesi duyulmasına rağmen neden kapının açılmasının beklendiğini, içeri girildiğinde 20 dakika oturup sohbet etmenin normal olup olmadığını sorması üzerine polis memuru Ali Osman T., "Ben asayiş ekibinde çalışıyorum. Bizde koçbaşı gibi bir alet de yok. Sadece özel harekatçılarda var. Bizim çilingir olmadan kapıyı açmamız da mümkün değil. Açsak da savcının talimatı olmadan içeri giremeyiz. Ben içeride sanıkla muhabbet etmedim. Şahsın kendisini öldürmesini engellemeye ve silahı almaya çalıştım" diye konuştu.

Lokman Barış Çelik'in avukatı Necip Bağırsakçı ise "Bu olayın kasten işlenmediğini, bir cinnet halinde gerçekleştiğini beyan ediyoruz. Ben 20 yıllık meslek hayatımda bu kadar katılan baskısına uğramadım. Biz aile içi ve kadına şiddete kesinlikle karşıyız. Ancak yargıyı bu denli baskı altında tutmanın doğru olmadığını arz ederiz" dedi.

Duruşma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Bayer Aslı Baş Antalya Bodrum Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

HACI İSMAİLİN OĞLU RECEP SEVER:

ALLAH TERÖRÜ VE DESTEKÇİLERİNİ HOŞ VE SEVİMLİ GÖRENLERİ KAHHAR İSMİYLE KAHRU PERİŞAN EYLESİN. . . EVLERİNE VE ÇOCUKLARINA ATEŞ SALSIN VE DESTEKLEDİKLERİ TERÖR KENDİLERİNE DE DOKUNSUN İNŞALLAH. . .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title