Haberler

Samsun'da Orman Yangını

Güncelleme:

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

İlçenin Alancık Mahallesi Altınkaya Barajı kenarındaki ormanlık alanda dün akşam saatlerinde başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle büyüdü. Amasya ve Ankara Orman Bölge Müdürlükleri, yangına 2 iş makinesi, 15 arazöz ve 60 kişilik ekiple müdahale etti. Yaklaşık 600 dönümlük alanda etkili olan yangının söndürülmesi için çalışmalar sürüyor.

Amasya Orman Bölge Müdürü Yaşar Sarı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangının balıkçıların yaktığı ateşten çıktığını söyledi.

Sarp kayalıkların bulunduğu bölgeye ekiplerin 2 saatte ulaşabildiğini belirten Sarı, "Ekiplerimiz yangına müdahale etmeye giderken rüzgarın da etkisiyle yangın yayıldı. Yangına aralıksız müdahale ediyoruz. Yangını birçok yerde kontrol altına aldık ancak bir bölgede yangın sürüyor" dedi.

Sarı, Karabük ve İstanbul'dan yangın söndürme helikopteri talep ettiklerini vurgulayarak, "Karabük'teki sis nedeniyle helikopterler Samsun'a ulaşamadı. Olumsuz hava şartlarının ortadan kalkmasının ardından helikopterler de yangına müdahale edecek" diye konuştu.

Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis ise yangının 3 bölgesinin kontrol altına alındığını, sadece bir bölgenin kontrol altına alınamadığını ifade etti.

Rüzgar çıkmaması durumunda yangının söndürüleceğine işaret eden Edis, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 600 dönümlük bir bölge yandı. Rüzgar çıkarsa Alancık Mahallesi tehlike altında. Evlere çok yakın bir bölgede yangın sürüyor ancak biz tüm ekiplerimizle yangına müdahale ediyoruz. Yangının çıkış nedeni konusunda kesin bilgi yok ancak mahalle muhtarımızın ifadesi, balıkçıların piknik yaptığı ve ondan sonra yangının çıktığı yönünde. Sorumluların bulunması için çalışıyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Yaşar Sarı Vezirköprü Altınkaya Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title