Haberler

Samsun'da Kan ve Kök Hücre Bağışı Kampanyası

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Kampanya ile ilgili detay görüntü Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Muhsin Yıldırım ile röportaj AK Parti İlkadım İlçe Gençlik Kolları Başkanı Oktay Avcılar ile röportaj Samsun'da kan ve kök hücre bağışı kampanyası Türk Kızılayı ile AK Parti İlkadım İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı iş birliğiyle kan ve kök hücre bağışı kampanyası başlatıldı Türk Kızılayı ile AK Parti İlkadım İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı iş birliğiyle kan ve kök hücre bağışı kampanyası düzenlendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Kampanya ile ilgili detay görüntü

Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Muhsin Yıldırım ile röportaj

Ak Parti İlkadım İlçe Gençlik Kolları Başkanı Oktay Avcılar ile röportaj

Samsun'da kan ve kök hücre bağışı kampanyası

Türk Kızılayı ile AK Parti İlkadım İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı iş birliğiyle kan ve kök hücre bağışı kampanyası başlatıldı

Türk Kızılayı ile AK Parti İlkadım İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı iş birliğiyle kan ve kök hücre bağışı kampanyası düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda Türk Kızılayının mobil aracına gelen partililer, bazı sivil toplum kuruluşu üyeleri ve vatandaşlar, kan ve kök hücre bağışında bulundu.

Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Muhsin Yıldırım, çalışmanın "İlk adım kadar önemlidir bir insanı yaşatmak" sloganıyla gerçekleştirildiğini söyledi.

Herkesin kana ihtiyacı olduğunu belirten Yıldırım, "Kimin nerede, ne zaman, ne kadar kana ihtiyacı olacağını bilemiyoruz. Ama şunu biliyoruz ki her zaman birilerinin kana ihtiyacı var. Ülkemizde her 4 saniyede bir ünite kana ihtiyaç oluyor. Sağlık kuruluşlarında tedavi gören insanlarımızın kan ihtiyaçlarının sorunsuz karşılanabilmesi için gönüllü ve düzenli kan bağışçılarına ihtiyacımız var" dedi.

Yıldırım, "Aynı zamanda bugün ülkemizde 69 kök hücre nakil merkezinde tedavi gören ve nakil bekleyen bine yakın insanımız var. Bu insanlarımızın sıkıntılarını ortadan kaldırmak adına tüm toplumu gönüllü ve düzenli kan bağışçısı, kök hücre bağışçısı olmaya çağırıyoruz. Bu çalışmamızda emeği geçenlere, bizleri yalnız bırakmayanlara çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

AK Parti İlkadım İlçe Gençlik Kolları Başkanı Oktay Avcılar da projeleriyle, farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını ifade etti.

Daha fazla insanı kök hücre bağışına teşvik etmek istediklerini dile getiren Avcılar, şunları kaydetti:

"Projemize başlarken yazılı ve görsel basından takip ettiğimiz üzere, İstanbul'da ikamet eden Bafralı Ferah bebeğimiz vardı. O bebeğimizin durumundan çok etkilendik. Kendimizi bir şeyler yapmak durumunda hissettik. Dinimizin de bize göstermiş olduğu şekilde 'Bir insanı yaşatmak, insanlığı yaşatmaktır' inancıyla bugün burada ilk adımı atıyoruz. Ama bu ilk adım, son adım olmayacak. Projelerimizin devamı gelecek."

Kampanyaya, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Adnan Varol ve AK Parti Samsun Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe ile gaziler de destek verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Muhsin Yıldırım AK Parti İlkadım Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title