Haberler

Saldırı İle İlgili Ne Dediler?

İsrail'in Gazze'ye Yardım Götüren Gemilere Saldırısı Sert Tepkilere Yol Açtı.

CUMHURBAŞKANI GÜL: ŞİDDETLE KINIYORUM

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısına ilişkin olarak, ''Gazze'ye insani yardım malzemesi taşıyan ve Türkiye dahil 32 ülkenin sivil toplum kuruluşları mensuplarından oluşan yardım konvoyuna İsrail askeri kuvvetleri tarafından güç kullanılmasını şiddetle kınıyorum'' dedi. Gül, ''İsrail karasularından 69 deniz mili uzaklıkta, uluslararası sularda vuku bulan, aralarında yaşlı, kadın, çocuk ve farklı dinlere mensup din adamlarının da bulunduğu sivilleri hedef alan ve uluslararası hukukun açık ihlalini teşkil eden bu saldırıya uluslararası camianın da bigane kalmaması icap etmektedir. İsrail, bu davranışıyla uluslararası kamu vicdanını derinden yaralamıştır'' dedi.

TBMM BAŞKANI ŞAHİN:

TBMM'de Türkçe Olimpiyatları'na katılan bir grup öğrenciyi kabul eden Şahin, İsrail'in Gazze'ya insani yardım götüren gemiye yönelik kanlı saldırıyı kabul etmenin mümkün olmadığını söyledi. Bu saldırı ile İsrail'in uluslararası hukuku ayaklar altına alındığını vurgulayan Şahin, "Gazze'de uzun süredir ambargoya maruz kalan başta çocuklara yardım götürmek için sivil insanların oluşturduğu konvoya maalesef İsrail'in saldırılarına maruz kaldı. Hayatını kaybedenler oldu. Bunu kabul etmek mümkün değildir. Bunu TBMM Başkanı olarak şiddetli kınıyorum. Bu uluslararası hukukun ayaklar altına alınmasıdır. Ve azık denizde meydana gelmişti bu saldırı. Sanıyorum uluslararası kuruluşlar derhal bu duruma tepki gösterecektir. Ve uluslararası hukukun icabı neyi gerektiriyorsa onlar yapılmalıdır." şeklinde konuştu.

Şahin, "Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ve devleti bütün olup bitenler karşısında uluslararası hukukun verdiği bütün hak ve yetkileri kullanacaklardır, kullanmalıdır. TBMM de bu hunharca tepki karşısında gerekli tepkiyi verecektir. Eğer dünyanın huzur ve barış içinde olacaksa yavrularımızı buna hazırlamak durumundayız." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title