Haberler

Saküt Yine Dev Bir Oyunla Sahnede

Kanlı Düğün'ü, 4 Kasım Cumartesi günü, SAÜ Sapanca Turizm Fakültesi Sahnesi'nde tiyatro severlerin beğenisine sunacak.

Sapanca Sanat,Tarih,Kültür ve Turizm Derneği(Saküt), ünlü İspanyol şair ve oyun yazarı Federico Garcia Lorca'nın dünya sahnelerinde haklı bir üne sahip oyunu olan

Oyun, Sapanca'da tiyatro çalışmalarını başlatan merhum Mustafa Suphi'nin anısına sahnelenecek.

Federico Garci Lorca tarafından yazılan oyun, tutkulu bir aşkın, küllenmiş bir kan davasının ve kötücül bir toplum baskısının trajik anlatımından oluşuyor. Yer yer acı bir mizahın da egemen olduğu oyun, yazıldığı 1932 yılından itibaren büyük bir ilgi görmeye devam ediyor. Dünya'nın çeşitli ülkelerinde oynanan oyunlar arasında seçkin bir yere sahip olan Kanlı Düğün'den önce Saküt, yazarın üçlemesinin diğer oyunu olan Bernarda Alba'nın Evi'ni de geçtiğimiz yıl sahnelemiş ve oyun Sapanca'da günlerce konuşulmuştu.

Dev bir oyunla Sapancalıları ve oyuna katılım sağlayacak tiyatro severleri çok tutkulu bir seyir zevkine davet eden oyun için hazırlıkların uzun bir süreden beri devam ettiğini vurgulayan oyunun yönetmeni Cemal karaağaç, Kanlı Düğün'ün bugüne kadar Sakarya ve Sapanca'da sahnelenen oyunlara göre estetik düzeyi en yüksek oyunlardan biri olduğuna inandığını vurguladı.

Cemal karaağaç'ın yönetiminde, teatral anlamda seyirciye haz verici bir performansla sahnelenecek olan Kanlı Düğün'de roller Ahmet Enes Gümüş, Ebru Halitoğulları, Ebru Medet, Ekrem Pehlivanoğlu, Erdem Çayan, Eslem Sezgin, Fulya Akın Yılmaz, Gamzenur Şen, Hüma Hande Macaroğlu, Murat Cicioğlu, Selim Bölük, Serap Anınmış, Yasemin Metin ve Yeliz Durmuşoğlu tarafından paylaşıldı.. Sahne Amirliği'ni Hasan Fehmi Çorbacıoğlu'nun üstlendiği oyunun ışık ve müzikleri Tuğba Karakuş ve Çağrı Turgay Ustaoğlu tarafından yapıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Federico Garcia Lorca Mustafa Suphi Sapanca Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title