Haberler

Sakin Şehir'de Üst Geçidin Kaldırılması İçin Referandum

Ordu’nun ’sakin şehir’ (Cittaslow) adıyla da bilinen ilçesi Perşembe’de, 9 ay önce Karayolları tarafından yapılan yaya üst geçidinin kaldırılması için vatandaşlar sandık başına gitti.

Ordu'nun 'sakin şehir' (Cittaslow) adıyla da bilinen ilçesi Perşembe'de, 9 ay önce Karayolları tarafından yapılan yaya üst geçidinin kaldırılması için vatandaşlar sandık başına gitti.

Ordu'nun 32 bin 100 nüfuslu Perşembe ilçesine Karayolları tarafından 9 ay önce yapılan yaya üst geçidinin kaldırılması için şehir merkezine kurulan sandıkta halk oylaması yapılıyor. Ordu- Fatsa arasındaki çevre yolunun hizmete girmesinden sonra adeta hiç araç geçmeyen Perşembe ilçesinde 9 ay önce yapılan üst geçidin kaldırılıp kaldırılmaması için vatandaşlar sandık başına gidiyor. Şehir merkezinde kurulan sandıklarda oyunu kullanan vatandaşların birçoğu üst geçidin şehrin estetik görünüşünü bozduğunu ve kimsenin kullanmadığını gerekçe göstererek kaldırılması yönünde oy kullandığını belirtti. Bazı vatandaşlar da sakin şehir unvanlı ilçede üst geçidin gereksiz olduğunu ileri sürdü.

BAHTİYAR: "VATANDAŞIN KARARINA SAYGILIYIZ"

Şehir merkezinde devam eden halk oylamasını değerlendiren Perşembe Belediye Başkanı Kemal Bahtiyar, Perşembe halkının verdiği karara saygı duyduğunu söyledi. Onların aldığı karara göre hareket edeceklerini belirten Bahtiyar, "Bizden önceki dönemde Karayolları buraya üst geçit yapmıştı. Belediye Başkanlığına seçildikten sonra halkımızdan bana üst geçidin kaldırılması yönünde yoğun talep geldi. Bu konu önemli, hayati bir konu olduğu için bende konuyu halk oylamasına sundum. Dolayısıyla burada şeffaf bir yapı kurduk, isteyen üst geçit kaldırılsın, isteyenlerde kaldırmasın diye halkımızın hür iradesini kullandığı bu standı açtık. Bu üst geçidin kaldırılması belediye olarak bizim yetkimizde değil, ilçe konseyi olarak vatandaşlarımızın yetkisinde. Halkımız ne karar verirse biz o kararı Büyükşehir Belediyesi'ne iletmekle görevliyiz gerekeni onlar yapacaktır" dedi.

Oy kullanan vatandaşlar da üst geçidi kimsenin kullanmadığını, kimsenin geçmediğini ve yerinin uygun olmadığını ifade ederek üst geçidin okulların bulunduğu alana taşınmasını ya da şehrin ihtiyaç duyulan bir bölgesine götürülmesini istiyor. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kemal Bahtiyar Perşembe Fatsa Ordu Politika Güncel Haberler

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Yasak aşk az kalsın canından ediyordu! Kadının eşine yakalanan adam 3'ncü kattan atladı

Yasak aşk az kalsın canından ediyordu! Kadının eşine yakalanan adam 3'ncü kattan atladı

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Bakmadan Geçme

3 Haziran 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? #128680 3 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran 2024 Ankara su kesintisi listesi! A101 6 HAZİRAN AKTÜEL KATALOG | 6 Haziran'da A101'de neler olacak? 4 Haziran Salı 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 4 Haziran burç yorumları nedir? Hafta sonu 3 milyondan fazla aday YKS'ye girecek! 2024 YKS'ye kaç kişi başvurdu? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 3 Haziran günün maçları nereden izlenir? Düzenli tüketmek karaciğeri tertemiz yapıyor! Karaciğeri temizleyen besinler nelerdir? KURBAN BAYRAMI 9 GÜN TATİL Mİ? Kurban Bayramı'nda kaç gün tatil olacak? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 3 Haziran günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? FENERBAHÇE ŞAMPİYONLAR LİGİ ÖN ELEME NE ZAMAN? Şampiyonlar Ligi ön eleme maçları hangi tarihte? #9917 2024-TUS 1. Dönem yerleştirme sonuçları açıklandı mı? 2024-TUS sonuç ekranı! MİLLİ MAÇ NE ZAMAN? #9917 İtalya Türkiye milli maçı ne zaman, hangi gün, saat kaçta, hangi kanalda? #129349 Sıcaklıklar yakıp kavuracak! Sıcaklıklar kaç derece yükselecek? Bu yaz hava nasıl olacak?
DEM Parti 'kayyum' kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

DEM Parti "kayyum" kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title