Haberler

Sahte Pusula Avı

Güncelleme:

Küçükçekmece'de Sahte Oy Pusulası ve Propaganda İddiası

Edinilen bilgiye göre, Küçükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, sabah saatlerinde okullara sivil olarak giderek seçmenleri ve okul bahçesindeki şüpheli kişiler üzerinde uygulama yaptı.

Ekipler, Halkalı ve İkitelli bölgesindeki okullarda E. B. , M. İ. , C. G. , I. I. , Y. C. C. T. , ve M. F. E isimli kişilerin üzerinde, bağımsız adayın işaretlendiği örnek oy pusulası yakaladı.

Polisi gören 7 kişiden bazılarının üzerindeki sahte oy pusulasını yırtarak çöpe attığı öğrenildi. Okuması yazması olmayan seçmenlerin, örnek oy pusulasına bakarak oy kullandıkları, bu örnek pusulalarda ise bağımsız adayların işaretli olduğu tespit edildi.

İkitelli bölgesindeki okullarda da denetim yapan ekipler, H. I. , İ. Ç. , K. Ç, H. K. , H. T. ve M. S. K. isimli kişilerin okul önünde açtıkları bilgisayar ile seçmenlere propaganda yaptıkları için gözaltına alıdı.

Polis merkezine götürülen bu kişiler, 298 sayılı seçim kanununun 156. maddesine muhalefet suçundan 71 TL İdari Para Cezası ile cezalandırıldı.

Üzerinde örnek oy pusulası çıktığı iddia edilen 7 kişi ise ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. İkitelli Şehit Zeki Kaya polis merkezi önünde gözaltılar ile ilgili açıklama yapan Avukat Özcan Karakoç ise, 'Arkadaşlarımız her partinin yaptığı seçim çalışmaları için okuması yazması olmayan vatandaşlara örnek pusulaları seçimden önce göstermiştir.

Bu pusulaları oy kullanma esnasında ceplerinde unutmuşlardır. Polisin aramasında ortaya çıkınca gözaltına alınmıştır. Maalesef yapılan gözaltılar hep ağımsız adaylarla ilgili çalışma yapan arkadaşlarımız hakkında gerçekleşmiştir. Arkadaşlarımız savcı beyin talimatıyla ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılacaklar' şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

title