Haberler

Sağlık Personeline 'Bilgisayar' Kampanyası

300 Bini Aşkın Bakanlık Personelinin Teknolojiden En Üst Düzeyde Yararlanması Amacıyla Başlattığı 'Acil Bilgisayar Desteği' Kampanyası, İkinci Aşamada Türkiye'deki Tüm Sağlık Çalışanlarına Açıldı.

Sağlık Bakanlığı'nın ilk aşamada 300 bini aşkın bakanlık personelinin teknolojiden en üst düzeyde yararlanması amacıyla başlattığı 'Acil Bilgisayar Desteği' kampanyası, ikinci aşamada Türkiye'deki tüm sağlık çalışanlarına açıldı. 15 Ekim 2007'ye kadar uzatılan Acil Bilgisayar Desteği kampanyasından böylece 500 binden fazla sağlık çalışanı yararlanabilecek.

Türkiye'deki sağlık çalışanlarını en uygun koşullarla teknolojiyle tanıştırmak ve sağlık çalışanlarının bilgisayar okuryazarlığını artırmak amacıyla Sağlık Bakanlığı, Vakıfbank, Intel ve Microsoft işbirliğiyle 14 Şubat'ta başlatılan kampanya, ikinci aşamada tüm sağlık çalışanlarının yararlanmasına açıldı. Hem donanım hem de yazılım olarak en son teknolojilerin sunulduğu kampanyadan bugüne kadar yaklaşık 10 bin kişi yararlandı. 500 binden fazla sağlık çalışanını kapsayacak olan kampanyanın süresi de 4 ay

daha uzatıldı. e-sağlık uygulamaları için temel teşkil edecek olan Acil Bilgisayar Desteği kampanyası 14 Ekim'e kadar devam edecek.

Kampanyaya ilişkin bilgilendirme toplantısı Willa Pizza Restoran'ta yapıldı. Toplantıya Sağlık Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanı Nihat Akpınar, ana sponsorlar Intel ve Microsoft temsilcileri ve tedarikçi firma yetkilileri katıldı. Akpınar, yaptığı konuşmada, sağlık personelinin bilgi teknolojisinden daha fazla yararlanmasını sağlamak amacıyla başlatılan kampanyada şimdiye kadar 6 bin 820 personelin yararlandığını belirterek, 'Bu kampanya olmasaydı 6 bin 820 değil belki 820 bilgisayar bile satın

alınmayacaktı. Kampanyanın bu kez kapsamını genişlettik. Sadece Sağlık Bakanlığı personeli değil üniversite hastaneleri, askeri hastaneler, özel hastaneler ve belediye hastanelerinde çalışan sağlık personeli de bu kampanyadan yararlanabilecek' diye konuştu.

Toplantıda söz alan sponsor firma temsilcileri ise bu anlamlı kampanyanın ortağı olmaktan duydukları memnuniyeti diye getirdi.

Öte yandan 'Acil Bilgisayar Desteği' kampanyası doğrultusunda sağlık çalışanları arasında bilgisayar ve teknoloji kullanım düzeylerini belirlemek ve aynı zamanda bilgisayar kullanılarak imza atılan başarı hikayelerini öğrenmek amacıyla bir e-anket çalışması düzenlendi. Bakanlık kayıtlarında e-mail adresi bulunan 70 bini aşkın çalışana yönelik 1 Nisan-7 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen anketi 6 bin 344 kişi yanıtladı. Sağlık çalışanları arasında bilgisayar kullanım oranının giderek arttığını

ortaya çıkartan ankete göre hastaneler, sağlık ocakları, semt poliklinikleri, kan ve radyoloji merkezlerinde görev yapan doktor, hemşire, sağlık memuru, röntgen teknisyeni gibi her kademeden personel, bilgisayarla iş yönetimini tercih ediyor ve bu yöntemle verim artışına katkıda bulunduğunu düşünüyor. Ankette en çok dikkat çeken 3 başarı hikayesi sahibi tıp personeli, bundan sonraki çalışmalarını daha verimli sürdürebilmeleri amacıyla son model birer masaüstü bilgisayarla ödüllendirildi. Her üçü de doktor

olan ve Türkiye'nin farklı bölgelerinde görev yapan Dr. Murat Erk (Burdur), Laborant Volkan Aydemir (Kocaeli) ve Dr. Gökhan Mez (Gaziantep), ödüllerini Sağlık Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanı Nihat Akpınar'dan aldı.

Proje kapsamında farklı fiyat ve konfigürasyonda 4 masaüstü ve 4 dizüstü bilgisayar modeli olmak üzere toplam 8 ayrı seçenek sunuluyor. Kampanyadaki bilgisayarların masaüstü modelleri Casper, Dell (Kont Bilgisayar) ve HP (Sentim Bilişim Teknolojileri) tarafından, dizüstü modelleri ise Vestel, Fujitsu Siemens (Yönsis) ve Toshiba (TNB) tarafından sunuluyor. Sunulan tüm ürünler peşin, VakıfBank kredi kartları ya da bireysel kredi kullanılarak alınabiliyor. 24 aya varan taksit seçeneğinin sunulduğu

kampanyada ürünleri satın almak için Türkiye genelindeki Vakıfbank şubelerine ve (www.vakifbank.com.tr adresine başvurulabiliyor. Ayrıca 444 0 724 numaralı VakıfBank Çağrı Merkezi'nden de detaylı bilgi alınabiliyor.

(YZE-MAY-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul hafta sonu yağmurlu mu? 4-5 Mayıs Cumartesi Pazar İstanbul yağmurlu mu? Beşiktaş Rizespor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Beşiktaş Rizespor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Halim Okta kimdir? Halim Okta hangi takımları çalıştırdı? Alex de Souza hangi takıma geliyor, Fenerbahçe'ye mi geliyor? Beşiktaş Rizespor maçı CANLI izle! 3 Mayıs BJK Rizespor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Gaddar 15. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Kara Ağaç Destanı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 3 Mayıs Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 3 Mayıs Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title