Haberler

Sadık Yakut 41 Kere 'Oku Muharrem' Dedi

Güncelleme:

Eski bakanların fezlekelerine ilişkin yazının okunması TBMM'de tartışma yarattı. TBMM Başkanvekili Sadık Yakut tam 41 kez "Oku Muharrem" dedi.

TBMM Genel Kurulu, 4 eski bakanın fezlekelerini görüşmek üzere olağanüstü toplandı. CHP, MHP, BDP ve bazı bağımsız milletvekilleri oylama sırasında Genel Kurul Salonu'nda hazır bulundu. Gergin anların yaşandığı Kurul'da bakanların fezlekelerine ilişkin yazının okunması sırasında TBMM Başkanvekili Sadık Yakut tam 41 kez "oku Muharrem" dedi.

HEM YAVAŞ HEM YANLIŞ OKUNDU

Fezlekelere ilişkin yazının okunması TBMM'de tartışma yarattı. Genel Kurul'da CHP'li katip üye Muharrem Işık, yazıyı okumaya başladı. Ancak Işık bir gözü de sürekli CHP Grup Başkanvekilinde olduğundan hem yavaş hem de yanlış okudu.

BAKANLAR YANLIŞ ANONS EDİLDİ

Muammer Güler'in adını 'Muharrem Güler', eski Ekonomi Bakanı Bakanı Zafer Çağlayan'ın ünvanını da 'Ekonomik Bakanı' diye okudu ve ardından da tamamen sustu. TBMM Başkanvekili AK Partili Sadık Yakut, "Oku Muharrem oku" diyerek Işık'ı uyardı.

OKUMAKTAN VAZGEÇTİ

Muhalefetin de grup başkanvekillerinin kürsüye yaklaşıp itiraz etmesi üzerine Muharrem Işık tavrını değiştirmedi ve okumadı. Başkanvekili Sadık Yakut, "Sen okumazsan kalk başkası okusun" deyince kürsüye yaklaşan AK Partili Bayram Özçelik 'Kalk oradan kalk' diye müdahale etti. Ancak Işık yine kalkmadı ve okumadı. Bunun üzerine usul tartışması başladı. Meclis'te gerginlik artınca Meclis TV sesi kesti.

VURAL KÜRSÜYE YÜRÜDÜ

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, eski bakanlar hakkında hazırlanan fezlekenin özetlerinin okunması sırasında kürsüye yürüdü. Diğer muhalefet üyeleri de kürsü önünde toplandı. Vural, "Siz milletin egemenliğini gasp ediyorsunuz." dedi.

MHP'Lİ VURAL'DAN TEPKİ

MHP'li Oktay Vural, "Biraz önce ifadelerim konuşmam Meclis TV tarafından kesilmiştir. Evet kesilmiştir. Bu kesintiyi yapan bürokratlar hakkında işlem yapmanızı istirham ediyorum. Alo Fatih hattı mı var?" diye konuştu.

GRUP BAŞKANVEKİLLERİ İTİRAZ ETTİ

Ön yazı okunurken; partilerin grup başkanvekilleri itiraz etmeye başladı. Meclis Başkanvekili Sadık Yakut, " Muharrem Bey, okuyun lütfen." dedi. Itirazlar devam edince, Yakut, "Muharrem Bey lütfen okuyun. Muharrem Bey okuyun. Devam et Muharrem bey." diye konuştu. Ancak gürültülerin artması üzerine Genel Kurul'da CHP'li katip üye Muharrem Işık ise "Başkanım orada grup başkan vekilleri laf istiyor." karşılığını verdi.

"OKUMAYA DEVAM ET"

Saat üçten beri aynı şeylerin konuşulduğunu belirten Yakut, "Lütfen Okuyun Muharrem Bey, vermiyorum yeter." şeklinde konuştu. Ancak okunma sırasında Yakut, grup başkanvekillerine birşeyler söyledi. Muharrem Işık, okumayı bıraktı. Ancak Yakut, "Lütfen Okuyun Muharrem bey. Okumaya devam et." dedi.

"ARKADAŞ OKUYACAKSIN SEN"

Işık okumaya devam etti. Ancak sesler kesilmedi. Işık, Yakut'a "Söz istiyorlar Allah Allah" dedi. Ancak Yakut, okumaya devam etmesini istedi. "Oku Muharrem Bey, arkadaş okuyacaksın sen." diyen Yakut, usul tartışması açılmasını söylediğini hatırlattı.

"BİTİR MUHARREM"

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, fezlekenin özetlerinin okunması sırasında kürsüye yürüdü. Oktay'ın itirazlarının yükselmesiyle Muharrem Işık, "Başkanım hangisini yapacağız biz, Allah Allah." diye konuştu. Oktay'ın itirazları sırasında Işık, okumaya devam etmeye çalıştı. Ancak bir türlü olmadı. Yakut, ısrarla "Muharrem Bey devam et. Bitir." demeye devam etti.

"MUHARREM BEY SİZ OKUYUN"

Işık okumayınca, bu defa Yakut, yer değiştirmesini istedi. Işık, "Grup Başkanvekilleri birşey konuşuyor. Allah Allah." ifadelerini kullandı. Kaplan ve Vural'ın Yakut'a yönelik eleştirileri devam ederken; Yakut, Muharrem Işık'a okuması ısrarında bulundu. Muharrem Işık ise "Başkanım kimse birşey duyamıyor ki." karşılığını verdi. Yakut da "Muharrem Bey siz okuyun." demeye devam etti.


Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Muharrem Işık Muharrem Bey Oktay Vural Güncel - Operasyon Güncel Haberler

500

Yorumlar (27)

GURBETCİsembolbanyo_6264@hotmail.com:

bu milleti ne hale getirdiniz bizim buralarda bunların biri olsa adamı kül ederler ama anlaşılan TÜRKİYEMDE hırsızlık rüşvet adam öldürmek normal onları yakalayanlarda casuz ilan ediliyor .yazıklar olsun size yazıklar olsun

53
14
yanıtYanıtla
SANCAR HANsancarhan@hotmail.de:

Oku oliiim oku bu beyinhastalari birsey algilayasiya kadar zaman aliyor

64
2
yanıtYanıtla
Oku Muharrem okusdsd@dsd.de:

Muharrem okuya okuya bir hal oldu gariban :)))

56
6
yanıtYanıtla
GURBETCİcetiinlaciin@hotmail.com:

adaletsizlik ülkede baş almış gidiyor hırsızlarda güçlerine milli irade diyorlarmış avrupada böyle bir şeyin zerresi yaşansa dedikodusu bile cıksa adamı kül ederler Avrupalını yüzde 80 i ünüversiteli türkiyedede yüzde 5 i bile değil akp nin nasıl kolay hırsızlık yapdıgını anlıyormusunuz siz koyun olmak istedikden sonra coban bulmak kolayyyyy

47
4
yanıtYanıtla
VATAN SEVERcetiinlaciin@hotmail.com:

TC. TARİHİNDE BÖYLE BİR HIRSIZ LIKLA KARŞI KARŞIYA KALMAMIŞTIR. UTANIN ALLAH DAN KORKUN DİNSİZ VE İMANSIZLAR AKP YE OY VEREN BU GÜNAHIN ORTAGIDIR. NEDEN SAKLIYORSUNUZ .İMANSIZLAR

34
7
yanıtYanıtla
SANCAR HANsancarhan@hotmail.de:

Hirsizlik yok oliiimmm sadece bir iddaa var su ana kadar

yanıt0
yanıt0
ASSASSİNWOLFwhitewolf79@windowslive.com:

BAKIYORUMDA PEK VATANSEVERSİNİZ, EMİNMİSİNİZ DAHA ÖNCE BÖYLE HIRSIZLIK OLMADIĞINA AKP DÖNEMİNDEN ÖNCE KAÇ TANE BANKANIN HORTUMLANDIĞINI SEN SÖYLE İSTERSEN,TABİİ O ZAMANIN PARASIYLA O ZAMANIN FAİZİYLE TÜRKİYENİN NASIL KRİZE BATTIĞINI ANLAT DA MİLLET DUYSUN, HIRISZLIK YAPAN ELBET BİR GÜN HESABINI VERİRİ AMMA ÖYLE AMMA BÖYLE KİMSENİN HAKKI KİMSEDE KALMAZ SEN CANINI SIKMA ALLAHA HAVELE ETTİM HEPSİNİ BU ÜLKEYİ SOYANLARI KARANLIK GÜÇLERE PEŞKEŞ ÇEKENLERİ YÜCE RABBİM BİLDİĞİ GİBİ YAPSIN...

yanıt0
yanıt0
SKANDAL!!! YOUTUBE'DE ARAYİNsdsd@dsds.de:

YÖK, THY Başkanı Hamdi Topçu'nun Kızı İçin Usulsüz Özel Kontenjan Açıyor.

34
4
yanıtYanıtla
vatanseversenantor2@gmail.com:

oku muharremim oku nasıl olsa yemicek artık bu millet palavraları siz koyunlarınıza anlatın bu zırvaları

31
5
yanıtYanıtla
SON DAKİKAonur_guney@hotmail.com:

Meclis'teki tartışmalar Ebru Gündeş'in çocuğunun etkilenebileceği kritik seviyeye ulaştı. Gergin bekleyiş sürüyor.

34
0
yanıtYanıtla
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title