Haberler

Sabriye Okkır: Eşimi Niye Topbaş'ın Damadıyla Mukayese Ediyorlar

ERGENEKON davasında yargılanırken hayatını kaybeden Kuddusi Okkır'ın ölümünün, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Kadir Topbaş'ın FETÖ'den tutuklanan damadı olan Ömer Faruk Kavurmacı'nın 'sağlık sorunları' gerekçe gösterilerek tahliye edilmesiyle gündeme gelmesine eşi Sabriye...

ERGENEKON davasında yargılanırken hayatını kaybeden Kuddusi Okkır'ın ölümünün, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Kadir Topbaş'ın FETÖ'den tutuklanan damadı olan Ömer Faruk Kavurmacı'nın  'sağlık sorunları' gerekçe gösterilerek tahliye edilmesiyle gündeme gelmesine eşi Sabriye Okkır tepki gösterdi. Sabriye Okkır, "Eşimin durumu yeni oluşmuş bir vaka değil. Niye Topbaş'ın damadıyla mukayese ediyorlar bunu anlayamıyorum. Bu davalarda vefat eden sadece Kuddusi Okkır yok. Sadece bir rivayet atılmıştı ortaya; Ergenekon'un kasası diye. 9 senedir de herkes bunu ağzına sakız edip sadece çiğnedi" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, sosyal medyadan yaptığı açıklamada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı olan Ömer Faruk Kavurmacı'nın FETÖ'den tutukluyken, 'sağlık sorunları' gerekçe gösterilerek tahliye edilmesine tepki gösterdi. Salıcı yaptığı açıklamada, "Kuddusi Okkır'ı bu halde kaybetmiştik. Delil karartır diye tahliye edilmemişti. Topbaş'ın damadı turp gibi ama 'sağlık' gerekçesiyle serbest!" diye yazdı.  Okkır'ın ölümünün  Topbaş'ın damadının tahliyesiyle birlikte gündeme gelmesine eşi Sabriye Okkır  tepki gösterdi.

"17 DOKTOR GÖRMESİNE RAĞMEN KANSER TEŞHİSİ KOYAMADILAR"

Yalova'da oturan Sabriye Okkır,  DHA muhabirine eşinin tutuklu olduğu döneminde hastalığıyla ilgili yaşadıklarını anlattı. Sabriye  Okkır, şunları söyledi:

"Eşim Kuddusi Okkır cezaevine girdikten sonra, tutuklu olarak uzun süre kaldı. Daha sonra rahatsızlandı. 2008 Mart ayı sonunda Kuddusi Okkır aşırı kilo kaybetmişti. Tekirdağ Devlet Hastanesi'ne götürüldü getirildi. Fakat orada ne yazık ki 17 doktor görmesine rağmen bir kanser teşhisi koyamadılar. Çünkü yatış vermediler, hastayı takip etmediler, gerekçe olarak da hastanenin hükümlü servisinin steril olmadığını öne sürdüler. Daha sonra eşimde kanser çok fazla ilerlemiş olduğu için ihtiyaçlarını da gideremiyordu. Kuddusi Okkır'ı İstanbul'a kanser teşhisiyle değil  'majör depresyon' teşhisi ile sevk ettiler."

Tutuksuz yargılanması için yapılan müracaata ret kararı verildiğini kaydeden Sabriye Okkır, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ergenekon davasına bakan savcılara tutuksuz yargılanması için müracaatta bulunduk. Elimizde Bakırköy Devlet Hastanesi'nin verdiği bir epikriz raporu vardı ve orada 'çok acil yoğun bakım ünitesi bulunan bir hastanede tedavisi' yazıyordu. Çünkü bu hastanın artık şuuru kapanmıştı. Ben 7 Mayıs 2007'den beri herkese soruyorum; şuuru kapalı bir hastanın cezaevinde ne işi olur? Niçin o aşamaya gelene kadar bu hasta tedavi ettirilmedi? Eğer devlet bir insanı tutuklu olarak yargılama kararı aldı ise kendi himayesine almış değil midir? Biz tutukluya ihanet edildiğini her zaman söyledik. Yani bu insanın sağlığıyla ilgili hiçbir şey yapılmadı. Tedavi ettirilmedi. 17 doktor görecek ve kanser teşhisi koymayacak, bugün 3 gün bile sürmez teşhis konması. Onları ben vicdanlarıyla baş başa bırakıyorum. İnanın bu insan öldürüldü, tedavi ettirilmedi. Daha sonra Edirne Üniversite Hastanesi'ne gönderildi ve orada da artık yapacak bir şey kalmamıştı, 2 ay sonra da eşim öldü."

"TOPBAŞ'IN DAMADI DA HASTAYSA GEREKEN TABİ Kİ YAPILMALI"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı  Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı'nın tahliyesiyle ilgili de konuşan Sabriye Okkır, devletin bu konuda gerekeni yaptığını söyledi. Okkır, "Devlet eğer tutuklu ve hükümlüleri kendi bakımı altına aldı ise bunlardan sorumludur ama her türlü sorumludur. Sağlığından da sorumludur. Tutuklu, hükümlü ve sivil halkın üçünün de sağlık hizmetlerinden faydalanma hakkı eşittir. Bunu kimse engelleyemez. Bu verilmiş haktır. O yüzden eğer bugün Kadir Topbaş'ın damadı da hastaysa ve epilepsi raporu verilmişse gereken tabi ki yapılmalıdır. Eğer yapıldıysa da devlet görevini yapmıştır. Burada sorun nedir? Devlet, Okkır'a karşı görevini yapmadı. Yoksa Kadir Topbaş'ın damadı da olmayabilir başka biri de olabilir. Ben şunu da düşünüyorum; bu tutuklu ve hükümlülerle hastaların tam olarak hala tedavi ettirilmediklerini düşünüyorum. İçeride daha ağır hastaların olabileceğini düşünüyorum. Bunu her ortamda dile getiriyorum; bütün tutumlu ve hükümlüler gereği gibi tedavi ettirilsin. Zamanında tedavi ettirilsin. Bu insanların sağlık hizmetinden faydalanma hakkı var" dedi.

"9 SENEDİR NEREDEYDİLER?"

Eşinin durumuyla Topbaş'ın damadının mukayese edilmesine anlam veremediğini söyleyen Sabriye Okkır, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu davalarda vefat eden sadece Kuddusi Okkır yok. Diğer kayıplarımız var bizim. Hepsi rahatsızdı, üstlerine gidildi. Türkan Saylan'ı, İlhan Selçuk'u söyleyebiliriz. Bunlar nasıl vefat ettiler, ne sonucu vefat ettiler? Uygulanan tutum sonucu ve zaten yaşları ileri insanlardı. Sağlık durumlarından kaynaklı olarak vefat ettiler. Şunu hakikaten anlamış değilim. Niye Kadir Topbaş'ın damadıyla birlikte gündeme geliyor?  Nu olay 9 sene önce ölmüş, bunu gündeme getirenler 9 senedir neredeydiler? Niçin hesap sorulmuyor bu insanlardan?"

"LÜZUMSUZ ŞEKİLDE KENDİLERİNE MALZEME YAPIP GÜNDEME GETİRDİLER"

Sabriye Okkır, eşinin ölümüyle ilgili herkesin bu durumu kendine malzeme yaptığını bildirerek, "Bu insanı kaybedeli 9 yıl oldu. 9 yıl önce bu adam ihmalden ve tedavi ettirilmediği için vefat etti. O şekilde vefat etmesi onun hakkı değildi. O kadar kalitesiz bir hayat sürmesi gerekmezdi ama o durumu hak gördüler ve maalesef el birliğiyle ölümüne sebep oldular" dedi.

Sabriye Okkır o zaman eşinin rahatsızlığı ile ilgili dönemin Cumhurbaşkanı olan Abdullah Gül'e de dilekçe yazdığını belirterek şunları söyledi:

"Tutuksuz yargılansın istedim kimseden tahliye istemedim ki ortada bir suçlama yoktu. Sadece bir rivayet atılmıştı ortaya; Ergenekon'un kasası diye. 9 senedir de herkes bunu ağzına sakız edip sadece çiğnedi. Lüzumsuz şekilde kendilerine malzeme yapıp gündeme getirdiler ama bu iş değildi. Keşke Ergenekon'un kasası olduğunu deklare edinceye kadar bu insan neden öldürüldü diye de araştırmasını yapsalardı, eşimden sonra da bu kadar insan vefat etmezdi."

- Yalova

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kuddusi Okkır Sabriye Okkır Kadir Topbaş İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title