Haberler

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Ülke olarak etrafımız yanıyor ama bir numaralı meselemiz her zaman söyledik kamplaşma, kutuplaşmadır.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Ülke olarak etrafımız yanıyor ama bir numaralı meselemiz her zaman söyledik kamplaşma, kutuplaşmadır. Bundan mutlaka kurtulmamız icap eder." dedi.

Karamollaoğlu, kentteki bir otelde düzenlenen Saadet Partisi Elazığ Merkez İlçe 6. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, dünya genelinde büyük bir değişim ve dönüşüm yaşandığını ancak bu gelişmelerin insanlığa ümit veren istikamette olmadığını söyledi.

Siyaset sahnesindeki en büyük problemlerden birinin kutuplaşma olduğunu ifade eden Karamollaoğlu, şöyle devam etti:

"Ülke olarak etrafımız yanıyor ama bir numaralı meselemiz her zaman söyledik kamplaşma, kutuplaşmadır. Bundan mutlaka kurtulmamız icap eder. Kurtulmanın yolu konuşabilmek, görüşebilmek birbirimizi dinleyebilmek ve neticede de bu ülkenin, Orta Doğu'nun ve bütün dünyanın menfaatine olan prensiplerle bir arada ittifak edecek noktaya gelmek ve bunu icraatı koymak geçiyor. Bu kutuplaşmalardan kurtulmak ancak hükümetlerin ve önde gelenlerinin, parti liderlerinin konuşma tarzını değiştirmesiyle, yumuşatmasıyla olabilir, hakaret ederek, küçük görerek değil."

"Terörden kurtulmak için bütün meseleler birlikte ele alınmalı"

Karamollaoğlu, ülkenin diğer bir probleminin ise terör belası olduğunu dile getirdi.

Teröristlere, silah kullananlara karşı elbette silah kullanılarak mücadele edilebileceğini vurgulayan Karamollaoğlu, ancak terörden kurtulmak için bütün meselelerin birlikte ele alınması gerektiğini aktardı.

Karamollaoğlu, şöyle konuştu:

"Türkiye'deki teröristler bitse dışarıdan adam devşirip gönderecekler, hiç tereddütünüz olmasın. Bugünkü haliyle terörü sadece ve sadece silahla önleyebilirim zannetmek gafletten ileriye gitmez, bizi bu beladan kurtarmaz. Dünyanın birçok yerinde terör var, yıllardır devam ediyor ama bitirilemiyor. Bitiren ülkeler var, oturup masaya konuşmuşlar. Onun için biz diyoruz ki gelin şu terörle mücadeleyi, terörün esas gerekçelerini ele alarak çözmeye çalışalım."

Kongrede tek liste ile seçime giden Merkez İlçe Başkanı İbrahim Hacıbekiroğlu, güven tazeledi.

Kaynak: AA / Güncel

Temel Karamollaoğlu Elazığ Merkez Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title