Haberler

Rusya'nın Saldırılarından Kaçan Suriyeliler

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Atme kampı ve dışarıda yaşayan sığınmacılar - Abdülkerim El Ahmet ile röportaj- Ahmet Ebu Salih ile röportaj Rus savaş uçaklarının hava desteğiyle Suriye'nin Halep, Hama, Humus ve İdlib kentlerine düzenlediği bombardımandan etkilenen 20 bin kişi, Türkiye sınırına yakın güvenli bölgelere sığındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Atme kampı ve dışarıda yaşayan sığınmacılar - Abdülkerim El Ahmet ile röportaj- Ahmet Ebu Salih ile röportaj Rus savaş uçaklarının hava desteğiyle Suriye'nin Halep, Hama, Humus ve İdlib kentlerine düzenlediği bombardımandan etkilenen 20 bin kişi, Türkiye sınırına yakın güvenli bölgelere sığındı.Rejimin saldırılarına bugüne kadar direnen ve yaşadıkları yerleri terk etmeyen Suriyeliler, Rusya'nın hava destekli bombardımanın ardından evlerini bırakarak göç etmek zorunda kalıyor.Suriye sınırında yer alan ve 100 bin kişinin kendi imkanlarıyla kurduğu 10 bin çadırda hayata tutunmaya çalışan Atme kampı ve çevresi de Rus saldırılarından kaçanların sığındıkları noktaların başında geliyor.Binlerce Suriyelinin "güvenli liman" olarak sığındığı Atme kampına yeni gelen aileler çadır sıkıntısı nedeniyle hava soğuk olmasına rağmen kendilerine verilen yatak ve hasırların üzerinde uyumaya çalışıyor. Bazı aileler de beraberinde getirdikleri traktör römorkunun üzerine branda kapatarak burada yaşıyor. Çocuklar ise soğuk havaya aldırış etmeden çamur içerisinde arkadaşlarıyla oyun oynuyor.Halep'in güneyinden kaçan Abdülkerim El Ahmet, AA muhabirine, Rusya ve rejim güçlerinin evlerini bombaladığını belirtti. Rus uçaklarının gece gündüz demeden evleri, sivil halkı ve çocukları hedef aldığını ifade eden Ahmet, evlerinin yerle bir olduğunu, kaçmaktan başka çarelerinin kalmadığını söyledi.Ahmet Ebu Salih de Rus uçaklarının Hama, Humus, İdlib ve Halep'i bombalamasıyla on binlerce insanın evinden, yurdundan ayrılarak göçe zorlandığını ifade etti. Rusya ve Esed'in havadan, karadan kendilerini vurduğunu söyleyen Ebu Salih, "Rus savaş uçaklarının hava desteğiyle Halep ve birçok kentte çatışmalar hız kazandı. Son bir hafta içinde yaklaşık 20 bin kişi evini terk ederek sınır bölgelerindeki çadır kentlere yerleşti. Kaçanlar, yanlarında hiçbir şey getirmediği için sıkıntısı yaşıyoruz. Çocuklarımız gece üşüyor. Çadır olmadığı için dışarıda yatmak zorunda kalıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Rusya Federasyonu Abdülkerim El Suriye İdlib Politika Güncel Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title