Haberler

Rusya Kapısını 50 Bin Ton Türk Domatesi İçin Açıyor

Rusya, yaklaşık 2 yıl aradan sonra 1 Kasım itibariyle Türkiye'den domates alımına başlıyor.

Rusya, yaklaşık 2 yıl aradan sonra 1 Kasım itibariyle Türkiye'den domates alımına başlıyor.

Rusya'nın 50 bin ton olarak açıkladığı alım ile fiyatında 2 lira 40 kuruşu görmesi çiftçilerin umutlarını yükseltti. Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin, yaptığı açıklamada, fiyatın dalında ortalama 2 liradan gitmesi halinde 50 bin tonluk alımın çiftçiye yaklaşık 100 milyon liralık bir gelir sağlayacağını belirtti.

"100 MİLYON TL GİBİ TÜRK EKONOMİSİNE BİR KATKISI OLACAK"

İhracat kapılarına Rusya'nın da eklenmesinin ümitleri arttırdığını ifade eden Şahin, "Daha önceki günlerde domatesi Suudi Arabistan, Romanya, İsrail ve Ukrayna gibi ülkelere gönderiyorduk. İnşallah Rusya buna ek olarak kapılarını açıyor. Rusya 50 bin ton alım yapacağını açıkladı. Bunun da Türk ekonomisine çok büyük katkısı olacaktır. Bunun daha da artmasını bekliyoruz. Çiftçilerimiz de bizler de bundan ümitliyiz" dedi.

50 bin tonluk alımın bile ekonomiye büyük katkı sağlayacağını anlatan Şahin, "Şu anda fiyatlarımız 2 lira 40 kuruş ve 2 lira civarında satılmaktadır. 50 bin ton domates Türk ekonomisine, Türkiye bütçesine yaklaşık ortalama 2 TL'den gitse bile, bu çiftçilerimizi ve bizleri sevindirecektir, inşallah emeğin karşılığını alacaktır. Yaklaşık 100 milyon TL gibi Türk ekonomisine bir katkısı olacaktır. Rusya'ya ihracatımız artarsa fiyatlarımız da daha iyi olacak. Çiftçimiz emeğinin karşılığını alacaktır. Bir ay gibi, 15 gün önce yayla köylerimiz emeğimizin karşılığını alamadı. Girdi fiyatları yüksek, fide fiyatlarımız yüksek" diye konuştu.

(Oktay İnce /İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Rusya Federasyonu Rasim Şahin Erdemli Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Mayıs hangi burç? 20 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 20 Mayıs tarihi hangi burç olur? Amedspor - Menemenspor CANLI İZLE! Amedspor - Menemenspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı CANLI İZLE! Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı nereden izlenir? Bursaspor - Vanspor maçı CANLI İZLE! Bursaspor - Vanspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Ekmeğe zam var mı? Ekmeğe zam gelecek mi, kaç TL olacak? Lovely Runner 9. bölüm ne zaman? Lovely Runner 9. bölüm yayınlandı mı? YENİŞEHİR ARNAVUTKÖY KURA ÇEKİMİ CANLI: THY Emlak Konut Yenişehir evleri Arnavutköy kura çekimi nereden izlenir? İstanbul - Sivas yüksek hızlı tren açıldı mı? İstanbul - Sivas YHT başladı mı, kaç saat sürüyor? Cumartesi günü kargolar açık mı? Cumartesi günü kargolar saat kaça kadar açık, dağıtım yapıyor mu 2024? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü (Yarın) noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Hangi surede iki besmele vardır? Hangi surede iki besmele geçmektedir? 4 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 4 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 4 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title