Haberler

Putin, Ukrayna'da savaşan yabancı uyrukluları Rus vatandaşı yapacak

Güncelleme:

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'ya yönelik savaşta, Rus ordusundaki yabancı ülke vatandaşlarına vatandaşlık hakkı tanıyan kararnameyi imzaladı. Kararnameye göre, Ukrayna'da devam eden savaş kapsamında Rus ordusuyla sözleşme imzalayan yabancı ülke vatandaşları ve aile üyeleri, Rus vatandaşlığı için başvurabilecek.

Rusya'da orduyla sözleşme imzalayan yabancı ülke vatandaşlarının, Rus vatandaşlığına başvurabilmelerine izin verildi. Söz konusu yabancı uyruklu kişilerin ise Ukrayna cephesine gönderileceği bildirildi.

PUTİN İMZALADI: YABANCI UYRUKLULAR UKRAYNA'YA KARŞI SAVAŞIRSA VATANDAŞ OLABİLECEKLER

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'ya yönelik "özel askeri operasyon" sürecinde Rus ordusundaki yabancı ülke vatandaşlarına vatandaşlık hakkı tanıyan kararnameyi imzaladı.

Rusya'da orduyla sözleşme imzalayan yabancı ülke vatandaşlarına vatandaşlık hakkı tanındıRusya Devlet Başkanı Vladimir Putin

Kararnameye göre, Ukrayna'da devam eden ve Rusya'da "özel askeri operasyon" şeklinde tanımlanan savaş kapsamında Rus ordusuyla sözleşme imzalayan yabancı ülke vatandaşları ve aile üyeleri, Rus vatandaşlığı için başvurabilecek.

Rusya'da orduyla sözleşme imzalayan yabancı ülke vatandaşlarına vatandaşlık hakkı tanındı

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI

Rusya-Ukrayna Savaşı, bir yanda Rusya, Beyaz Rusya ve Rus yanlısı güçlerin, diğer yanda Ukrayna'nın dahil olduğu, sürmekte olan bir savaştır. Yevromaydan'ın ardından görevden alınan Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'in Kırım'daki gerginlik nedeniyle Rusya'dan bölgeye asker göndermesini istemesinin ardından 2014 yılında başlayan ve Şubat 2022'de büyüyen askerî hareketliliktir. Bu savaşa Rusya'nın Kırım'ı ilhakı (2014), Donbass Savaşı (2014-günümüz), siber savaş ve siyasi gerilimler de dahildir.

Rusya'da orduyla sözleşme imzalayan yabancı ülke vatandaşlarına vatandaşlık hakkı tanındı

Rusya'nın bölgedeki jeopolitik çıkarlarını, vatandaşlarını ve konuşlandırılmış askerlerini koruduğunu iddia eden Devlet Başkanı Vladimir Putin, müdahale için parlamentodan onay almıştır. 21 Şubat 2022'de Rusya Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetlerini resmen tanıdığını açıkladı. 24 Şubat 2022 tarihinde ise Rusya lideri Putin Ukrayna'yı istilaya başladıklarını televizyondan duyurdu. 2021'de diplomatik krizin ardından Ukrayna sınırlarına yakın bölgelere askeri yığınak yapan Rusya, 24 Şubat 2022'de geniş çaplı bir şekilde Ukrayna'yı istila etmeye başladı.

Kaynak: AA / Güncel

Vladimir Putin Ukrayna Rusya Uluslararası İlişkiler Göçmenler Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (14)

onder zengin:

Adam sadece ukrayna ile savaşmıyor ki. Ukrayna topraklarında, amerika ile avrupa ülkeleri ile tek tek savaşıyor helal olsun putin arkandayız

150
31
yanıtYanıtla
Atilla Han:

Israil de bütün araplarla savaşıyor,helal olsun İsrail

yanıt37
yanıt185
Narter Nart:

Köç, adam boşu boşuna savaşıyor...Çünkü kendisi savaşmıyor. savaş lordunun. Gençecik insanları, insan öldürmesi ve ölmesi için gönderiyor. tarihsel rus gözü doymazlığıdır bunun tanımı.. Ülke kaynakları olarak her şeyleri var. ama insanlık yok. ukraynalılara acıdığım da yok. Yamyamik cosacklar, ta başında kendileri kendilerine etti.

yanıt18
yanıt13
sivri:

Madem arkasından gitsene savaşa dahil ol ülke senin gibi vizyonsuz boş beleş birinden kurtulmuş olacaktır

yanıt9
yanıt1
Export 86:

Ağam ölecek adam arıyor

98
7
yanıtYanıtla
Atilla Han:

Mezarda emeklilik

45
10
yanıtYanıtla
isa Dizman:

Şart gayet makul. Bizde de parayı basan vatandaş oluyor o kadar ucuz ve basite indirgiyor devletim bizi..

40
5
yanıtYanıtla
Ahmet San:

Bence Putin dünya ya örnek bana sorarsanız dediğini yapan tek adam tek lider helal olsun idolum

35
3
yanıtYanıtla
Sedat A.:

SAVAŞIN TEK KAZANANI SİLAH SATICILARIDIR- abd rusya isvEç

33
2
yanıtYanıtla
tamer topaloglu:

Guclunun güçlüsuzu ezdigi bir dünyada adalet hiç bir ülkede yoktur. Oradaki güçlü kişilerin yargılanması söz konusu olamaz

18
3
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title