Haberler
BBC

Rolling Stones, Yeni Albümünü Duyuruyor

Güncelleme:

Dünyaca ünlü İngiliz rock grubu Rolling Stones, Ağustos ayı sonunda yerel bir gazete ilanı ile ilk sinyalini verdikleri yeni albümünü bugün yapacakları bir etkinlikle duyurmaya hazırlanıyor.

Dünyaca ünlü İngiliz rock grubu Rolling Stones, Ağustos ayı sonunda yerel bir gazete ilanı ile ilk sinyalini verdikleri yeni albümünü bugün yapacakları bir etkinlikle duyurmaya hazırlanıyor.

Hackney Diamonds adını taşıyan albüm, grubun 2005 yılından bu yana yayımlayacakları ilk orijinal stüdyo albümü olacak.

İngiltere’nin başkenti Londra’nın doğusundaki Hackney ilçesinde yapılacak etkinlik, grubun YouTube sayfasından da canlı olarak izlenebilecek. Etkinlik, talk show sunucusu Jimmy Fallon tarafından sunulacak.

Grubun etkinlikte yeni dönem ve yeni albümlerini de konuşması bekleniyor.

1962 yılında kurulan Rolling Stones, klasik rock müziğin en önemli gruplarından birisi olarak gösteriliyor.

Grup resmi olarak olmasa da, geçtiğimiz hafta Hackney’de ücretsiz olarak süpermarketlerde dağıtılan Hackney Gazetesi’nde verilen bir ilanla albüme dair ilk sinyalleri vermişti.

Gazeteye verilen kurgusal bir cam tamircisi ilanında grubun 31. stüdyo albümlerine dair ilan bir sürü ipucu bulunduruyor. Bunlardan birisi Stones’un ünlü dudak logosunun minyatür bir versiyonunun “İ” harfinin üzerindeki nokta olması.

Kurgu olarak tasarlanmış cam tamiri dükkanın tıpkı grup gibi 1962’de kurulmuş olması bu ipuçlarından diğeri.

Albümünün ismi camı tamir dükkanı “Hackney Diamonds” ile aynı olacağı düşünülüyor. Dükkan ismi aynı zamanda Stones’un 1978 yılında çıkardığı “Some Girls” albümü ile aynı fonta sahip olması bu izlenimi güçlendiriyor.

Eski bir doğu Londra argosu olan “Hackney Diamonds”, özellikle soygun sırasında kırılan pencerelerin camlarını tarif etmek için kullanılıyor.

Gazete ilanında müşterilerin fiyat teklifi almak için arayabilecekleri bir telefon numarası da mevcut.

Gazete ilanı reklam kampanyasının sadece bir parçası.

Bunun yanında ünlü dudak logosu Londra, New York, Los Angeles, Paris ve dünya çapındaki başka şehirlerdeki ikonik binalara yansıtıldı.

Yeni Stones albümü, 2016'da blues cover şarkılarından oluşan Blue and Lonesome'dan bu yana ilk albüm ve 2005'teki A Bigger Bang'den bu yana ilk orijinal albüm olacak.

Davulcu Charlie Watts'ın Ağustos 2021'de 80 yaşında bu yana grubun ilk albümü olacak.

Yıldızın ölmeden önce grupla birlikte yeni davul parçaları kaydettiği biliniyor.

Gitarist Keith Richards, Ekim 2021’de Los Angeles Times gazetesine verdiği röportajda, “Charlie Watts'ın son şarkısını duymadınız" diyerek bu kayıtların yeni albümde kullanılacağına dair ipucu vermişti.

Richards, “Eğer her şey kapatılmamış olsaydı, bu lanet şeyi bitirebilirdik" diyerek Covid-19’un albümü geciktirdiğini ifade etmişti.

Aynı röportajda grubun solisti Mick Jagger ise “Yaptığımız çok sayıda parça var, bu nedenle tur bittiğinde bu konuda nerede olduğumuzu değerlendirip yola devam edeceğiz” diye konuşmuştu.

Grubun kurucu üyelerinden olan Bill Wyman otuz yıldan sonra, Watts’a veda şarkısı kayıt etmek için gruba davet edildi.

Haziran ayında adı açıklanmayan bir kaynak The Sun gazetesine "Bill grubu yıllardır bir arada görmüyordu ama Charlie'yi her zaman sevmişti. Bu albüm aslında Charlie'ye bir saygı duruşu niteliğinde, o yüzden hayır diyemedi" dedi.

Yapımcılığını Grammy ödüllü Andrew Watt’ın yaptığı yeni albüme Beatles kurucularından Paul McCartney ve Elton John’un da dahil olabileceği söylentileri var.

BBC

Rolling Stones Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title